Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bartra byl po útoku na autobus operován. Utrpěl zlomeninu zápěstí a měl střepy v paži

Dortmund – Cílený bombový útok na autobus Dortmundu odnesl se zraněními pouze obránce Borussie Marc Bartra. Je však jisté, že si minimálně ve středečním utkání proti Monaku nezahraje. Místo původních zpráv o lehkém zranění nyní úřady jeho zranění hodnotí jako těžké. Stoper musel na operaci, utrpěl zlomeninu v zápěstí a v paži měl střepy.

Marc Bartra
zdroj: ČTK/DPA autor: Ina Fassbender

Bartra utrpěl zranění ruky při útoku na týmový autobus Dortmundu neznámými pachateli, kteří ukryli výbušniny v křoví u ulice. Exploze poničily autobus na dvou místech krátce po odjezdu z hotelu, kde se měl vyskytovat další podezřelý objekt.

Utkání Ligy mistrů bylo odloženo na středu, kdy se podle policejního prezidenta uskuteční za širokého nasazení policie. Zvláštní ochranná opatření pro fotbalisty zavedla policie už dnes. "Uděláme vše, co je v lidských silách, aby se utkání zítra bezpečně odehrálo," podotkl. Zároveň budou zpřísněna bezpečnostní opatření i na dalších středečních zápasech Ligy mistrů.

Ředitel Borussie Hans-Joachim Watzke doufá, že jeho tým bude moct utkání odehrát v poklidu. "Celý tým je v šoku. Takovéhle obrázky z hlavy nedostanete. Doufám, že se mužstvo sebere natolik, aby mohlo zítra hrát. V takovéhle krizové situaci budou všichni hráči držet ještě více při sobě," prohlásil Watzke.

Není vyloučeno, že vestfálský klub byl vybrán jako cíl útoku kvůli svým politickým postojům. Jeho fanoušci i vedení už před několika lety opakovaně poskytli podporu uprchlíkům. Klub také v reakci na vyjádření amerického prezidenta Donalda Trumpa o plánu vybudovat zeď na hranici USA s Mexikem publikoval na Twitteru fotografii s proslulou "Žlutou zdí", jižní tribunou Vestfálského stadionu, s popiskem: "Jediná zeď, ve kterou věříme."

Státní zástupkyně Sandra Lückeová uvedla, že se blízko místa činu našlo psaní. Jeho obsah příliš neupřesnila. Uvedla jen, že v něm někdo převzal za čin zodpovědnost. Věrohodnost psaní ale policie nadále prověřuje a údajně nevylučuje žádnou možnost. Zatím vyšetřuje čin jako vraždu.

Je nám líto, video expirovalo.
Autobus Dortmundu poškodily exploze, zápas se odehraje ve středu
Zdroj
ČT sport, ČTK, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články