Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Real si proti Alavésu prodloužil sérii výher, Barcelona zaostává o dva body

Madrid – Na čele tabulky španělské ligy se už nějaký čas drží a nevypadá to, že by ho v brzké době chtěli opustit. To fotbalisté Realu Madrid ukázali i proti Deportivu Alavés. Před vlastními fanoušky ho porazili 3:0 a v čele tabulky mají dvoubodový náskok před druhou Barcelonou. Real prodloužil sérii bez porážky na šest zápasů. Sevilla pouze remizovala s Gijónem 0:0 a zůstala na čtvrtém místě o skóre za Atléticem Madrid.

Slavící Nacho Fernández z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Pro Real nezačal zápas s Alavésem dobře, neboť se už po deseti minutách zranil stoper Varane a nahradit jej musel Carvajal. Herně ale byl domácí favorit lepší a v 31. minutě se dostal do vedení po Benzemově gólu. Francouzský útočník skóroval v La Lize do sítě všech 31 soupeřů, proti kterým nastoupil.

Po změně stran se dostali do několika šancí i hosté, ale Deyverson, Méndez ani García nemířili přesně. "Bílý balet" utkání definitivně rozhodl až v úplném závěru, kdy skórovali Isco a Nacho.

Barcelona v Granadě nastoupila bez vykartovaného útočníka Messiho i stopera Piquého. V 17. minutě musela řešit další nepříjemnost, když se zranil Rafinha, jenž původně doplnil útočnou trojici právě místo argentinského kanonýra.

Rafinhu nahradil Alcácer a i poté byl katalánský velkoklub jasně lepším týmem. Zejména Suárez byl velmi aktivní a gólu se dočkal minutu před přestávkou, když po Albově dalekonosném pasu přeloboval brankáře Ochou. Jenže ihned po přestávce se po Saunierově pasu za obranu trefil Boga a po pěti minutách na hřišti z první střely domácích na branku vyrovnal.

Pak ale Suárez poslal do úniku Alcácera, který vstřelil třetí ligový gól v barcelonském dresu po letním příchodu z Valencie. Suárez se v tu chvíli stal prvním hráčem v elitních evropských ligách, který v této sezoně dosáhl dvouciferného počtu gólů (23) i asistencí (10).

Závěr se Granadě nevydařil. Záložník Agbo dostal mezi 79. a 82. minutou dvě žluté karty a vzápětí si míč do vlastní brány srazil Saunier. V nastavení pak upravil na konečných 4:1 Neymar. Granada prohrála poslední čtyři duely a na příčky zajišťující záchranu ztrácí osm bodů.

Ačkoli byla Sevilla po celý zápas aktivnější, Gijón několikrát podržel brankář Cuéllar. V 65. minutě zasáhl Amorebieta ve vápně míč rukou, penaltu ale Sevilla k dispozici nedostala. Obránce hostů se navíc při zákroku zranil.

Sevilla nevyhrála čtyři zápasy v řadě poprvé pod vedením trenéra Jorgeho Sampaoliho. Osmnáctý Gijón bodoval potřetí za sebou a na nesestupové pozice ztrácí pět bodů.

Málaga vyhrála jediné z posledních patnácti ligových utkání a v 29. kole tuto statistiku nevylepšila. Atlético nasměroval k výhře v 26. minutě Koke, jenž pohotově poslal do branky propadlý míč po drzém průniku Fernanda Torrese. Konečnou podobu výsledku dal ve druhé půli Filipe Luís.

V souboji dvou týmů pohybujících se na hranici postupu do evropských pohárů zdolal Eibar 3:2 domácí Villarreal. Vítěznou branku dal japonský záložník Takaši Inui.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:

Villarreal - Eibar 2:3 (18. a 89. Soriano - 48. León z pen., 54. Kike, 77. Inui), Pamplona - Bilbao 1:2 (79. Leon - 12. Aduriz, 44. Williams), San Sebastian - Leganés 1:1 (53. Juanmi - 29. Szymanowski), Málaga - Atlético Madrid 0:2 (26. Koke, 74. Luís), FC Sevilla - Gijón 0:0, Real Madrid - Alavés 3:0 (31. Benzema, 85. Isco, 88. Nacho), Valencie - La Coruňa 3:0 (10. Garay, 29. vlastní Albentosa, 90.+1 Cancelo), Granada - FC Barcelona 1:4 (50. Boga - 44. Suárez, 64. Alcácer, 83. vlastní Saunier, 90.+1 Neymar), Vigo - Las Palmas 3:1 (12., 36. a 57. Rossi - 80. Bigas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články