Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Reprezentační záložník Droppa míří do 14. celku druhé turecké ligy

Ankara – Na podzim nakoukl do reprezentace, a když Lukáš Droppa předčasně ukončil angažmá v ruském Tomsku, spekulovalo se, že by se mohl vrátit domů do jednoho z předních českých klubů. Droppova cesta se však nakonec ubírá zcela jiným směrem, defenzivní záložní přestupuje do druhé turecké ligy do týmu Bandirmaspor. Turecký celek na svých facebookových stránkách informoval, že se sedmadvacetiletým českým záložníkem podepsal smlouvu na rok a půl. 

Droppa se do Tomsku přesunul v červenci, kvůli finančním problémům klubu se ale na začátku prosince v Rusku domluvil na ukončení smlouvy. Spekulovalo se o zájmu českých i zahraničních klubů, nová tvář českého reprezentačního výběru se však dohodla na kontraktu s aktuálně 14. týmem turecké druhé ligy.

Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím povolal Droppu do svého týmu poprvé jako náhradníka na začátku října. Defenzivní záložník se pak do konce roku představil ve všech čtyřech utkáních národního mužstva, celkově odehrál 209 minut.

Bývalý mládežnický reprezentant Droppa začínal s profesionálním fotbalem ve Spartě, do prvního týmu se však neprosadil. Poté působil ve Vlašimi a Baníku Ostrava, v jehož dresu odehrál v první lize 67 zápasů a vstřelil dva góly. V roce 2014 odešel nejprve do Slasku Vratislav, odkud přestoupil do rumunského týmu Pandurii Targu Jiu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články