Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Everton zesměšnil Citizens, Kane hattrickem sestřelil West Bromwich

Londýn – Nejtěžší ligovou porážku v kariéře musel skousnout Pep Guardiola, jehož Manchester City prohrál na půdě Evertonu 0:4. Stejným výsledkem vyhrál Arsenal, který si poradil se Swansea, i Tottenham, jehož za výhrou nasměroval hattrick Harryho Kanea. Pohodlné vítězství si připsala i Chelsea, jež porazila úřadujícího mistra z Leicesteru 3:0. Ve šlágru 21. kola kanonýr Zlatan Ibrahimovic gólem z 84. minuty zachránil Manchesteru United domácí remízu 1:1 s Liverpoolem.

Smutný Pep Guardiola
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Samozřejmě umíme hrát líp. Pro hráče je to hrůza, ale i s takovou situací se musí občas žít. V těžkých chvílích musíme držet při sobě. Máme týden, abychom popřemýšleli o tom, jak porazit Tottenham," řekl Guardiola. 

Everton otevřel skóre ve 34. minutě z první střely v zápase. Mirallas vybídl belgického krajana Lukakua a ten pohotově překonal Brava. Domácím výborně vyšel vstup do druhé půle a po 66. vteřinách Mirallas zvýšil přízemní střelou.

Liverpoolský tým nedal soupeři šanci. V 79. minutě se prosadil osmnáctiletý záložník Davies a v nastavení dokonal potupu City střídající devatenáctiletý debutant Lookman. Guardiolovi svěřenci venku prohráli druhý ligový duel za sebou bez vstřelené branky. Everton v tabulce zůstal sedmý.

"Ve fotbale toho někdy ke gólu moc nepotřebujete. A oni když se dostali před naši branku, tak skórovali. A nebylo to jenom dnes, děje se to skoro celou sezonu. Pro hráče bude těžké tuhle situaci zvládnout," konstatoval Guardiola. 

Manchester od prohry zachránil Ibrahimovic v 84. minutě

United v úvodu několikrát zahrozili, ale poté Pogba zahrál v pokutovém území rukou a penaltu bezpečně proměnil James Milner. Záložník Liverpoolu v lize skóroval z desátého pokutového kopu za sebou. Hosty pak podržel brankář Mignolet dvěma zákroky proti přímému kopu Ibrahimovice a střele Mchitarjana.

"Rudí ďáblové" tlačili i ve druhém poločase a v jeho závěru se dočkali vyrovnání. Fellainiho hlavička ještě skončila na tyči, ale odražený míč vrátil Valencia k Ibrahimovicovi a ten ho hlavou umístil do sítě. Pětatřicetiletý Švéd zaznamenal čtrnáctý gól v sezoně a vede tabulku střelců společně s Costou z Chelsea a Sánchezem z Arsenalu.

Zlatan Ibrahimovic
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

"Máme bod, ale nepodali jsme nejlepší výkon. Byl to těžký zápas a velká bitva. V první půli jsme udělali hloupé chyby, po změně stran to bylo jiné, protože jsme se rozhodli hrát přímočařeji," prohlásil Ibrahimovic. Liverpool je v tabulce třetí o skóre za Tottenhamem a na Chelsea mu chybí sedm bodů. United v Premier League prodloužili sérii bez porážky na 12 utkání a patří jim šestá pozice.

"Nebyl to nějaký super kvalitní zápas, protože ani jeden tým neukázal své přednosti. Ale bylo to velmi emocionální, intenzivní a agresivní. Bojovali jsme až do poslední vteřiny a hráli útočněji než Liverpool," řekl kouč United José Mourinho. "Byli jsme lepším týmem, hráli lepší fotbal a měli lepší plán. Bohužel nám chybělo trošku štěstí a odvážíme si jenom bod," doplnil trenér hostů Jürgen Klopp.

Tottenham táhl Kane

Hráči Tottenhamu měli od začátku převahu a v 12. minutě ji poprvé zužitkovali. Po Eriksenově přihrávce zakončoval Kane a jeho střela se odrazila od tyče do brány. Kanonýr "Kohoutů" vstřelil 60. gól v Premier League, k dosažení tohoto počtu mu stačilo 102 zápasů.

O čtvrt hodiny později vedl domácí favorit už o dvě branky, když Eriksenův pokus srazil za záda vlastního brankáře Fostera stoper McAuley. I nadále měl Tottenham drtivý tlak, většímu rozdílu ve skóre však dlouho bránil skvělými zákroky Foster.

Kaneovo galapředstavení znamenalo výhru Tettenhamu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Až v závěru přidal po asistencích Walkera a Alliho kanonýr Kane další dvě branky a zkompletoval hattrick. Jedinou kaňkou pro domácí tak může být zranění stopera Vertonghena, který po špatném došlápnutí musel střídat. Tottenham porazil na domácím hřišti West Bromwich po pěti letech a v této sezoně zůstává na stadionu White Hart Lane neporažen.

Alonso se rozstřílel

První šanci duelu Leicester - Chelsea měl sice domácí Musa, proti tomu ale zasáhl gólman Courtois a pak už úřadovali hosté. V šesté minutě otevřel skóre Alonso, který krátce po změně stran vstřelil s přispěním Morganovy teče i druhou branku.

Šestadvacetiletý obránce či záložník, který do Chelsea přišel v létě z italské Fiorentiny, byl v 64. minutě blízko hattricku, těsně však minul Schmeichelovu bránu. Výhru o tři góly "Blues" ale zařídil o chvíli později Pedro. 

Arsenalu pomohly "vlastňáky"

Arsenal sice nezačal ve Swansea příliš dobře, z první větší šance hostů ale v 37. minutě skóroval Giroud a od té doby byli svěřenci Arséna Wengera pány zápasu. U dalších dvou branek byl Iwobi, jehož pokusy si do vlastní brány srazili Cork a Naughton, čtvrt hodiny před koncem skóroval ještě Sánchez. Olivier Giroud se trefil v pátém soutěžním zápase v řadě, což se v dresu "Kanonýrů" naposledy povedlo před devíti lety Emmanuelu Adebayorovi. 

Stoper Arsenalu Koscielny oslavil kromě výhry také jubilejní 200. zápas v anglické lize. Zato nový trenér Swansea Paul Clement příliš důvodů k radosti nemá: jeho tým se po výhře Hullu 3:1 nad Bournemouthem propadl na poslední místo. Předposlední je Sunderland po prohře 1:3 se Stoke, k níž 99. gólem v Premier League přispěl Crouch.

West Ham sice nastoupil bez Payeta, kterého kvůli špatnému přístupu odstavil trenér Bilič mimo tým, přesto si poradil v londýnském derby s Crystal Palace 3:0. Na všechny tři branky přihrál Antonio, což se naposledy v dresu "Kladivářů" povedlo Paolu di Caniovi v dubnu 2000. 

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:

Tottenham - West Bromwich 4:0 (12., 77. a 82. Kane, 26. vlastní McAuley), Burnley - Southampton 1:0 (78. Barton), Hull - Bournemouth 3:1 (32. a 50. Hernández, 62. vlastní Mings - 3. Stanislas z pen.), Sunderland - Stoke 1:3 (40. Defoe - 15. a 22. Arnautovic, 34. Crouch), Swansea - Arsenal 0:4 (37. Giroud, 54. vlastní Cork, 67. vlastní Naughton, 74. Sánchez), Watford - Middlesbrough 0:0, West Ham United - Crystal Palace 3:0 (68. Fighúlí, 79. Carroll, 86. Lanzini), Leicester - Chelsea 0:3 (6. a 51. Alonso, 71. Pedro), Everton - Manchester City 4:0 (34. Lukaku, 47. Mirallas, 79. Davies, 90.+4 Lookman) Manchester United - Liverpool 1:1 (84. Ibrahimovic - 27. Milner z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články