Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona zachraňovala remízu v závěru, Real po další výhře vyrovnal její rekord

Madrid - Ani v devětatřicátém soutěžním zápase za sebou nenašel Real Madrid přemožitele. Tentokrát si lehce poradil s Granadou 5:0, čímž vyrovnal rekord svého největšího rivala - Barcelony. Ta naopak vydřela remízu 1:1 na hřišti Villarrealu až v 90. minutě a na Madridské ztrácí v lize pět bodů. Mezi oběma giganty je ještě Sevilla, která deklasovala San Sebastian na jeho půdě 4:0. Atlético nezaváhalo v Eibaru, kde triumfovalo 2:0.

Slavící fotbalisté Realu Madrid
zdroj: Reuters autor: JUAN MEDINA

Real o své dvanácté ligové výhře v ročníku rozhodl už během úvodní půlhodiny, kdy se trefili dvakrát Isco a jednou Benzema s Ronaldem, který před zápasem divákům ukázal svůj čtvrtý Zlatý míč. Po změně stran ještě zvýraznil triumf domácího favorita Casemiro premiérovým zásahem v sezoně.

"Je mnohem snadnější, když se vám podaří takhle brzo skórovat. Když v prvním poločase vstřelíte tři, čtyři góly, tak normálně v tom druhém hrajete hůře. Ale dnes to neplatilo, brali jsme zápas vážně až do konce a respektovali soupeře," řekl trenér Realu Zinédine Zidane, jehož svěřenci dovolili Granadě jedinou střelu na branku.

"Bylo to velmi dobrý, komplexní výkon. Dali jsme pět gólů, ale mohlo jich být mnohem víc. Jsme opravdu spokojeni, jak jsme odstartovali nový rok," doplnil chorvatský záložník Luka Modrič.

Skóre zápasu mezi Villarrealem a Barcelonou otevřel v 49. minutě domácí Sansone, blízko vyrovnání byl v 74. minutě Messi, který ale trefil jen tyč. Katalánský celek navíc podle všeho měl kopat dvě penalty, když rozhodčí přehlédl hraní rukou Bruna Soriana. Hosté se nakonec dočkali, když Messi v 90. minutě mířil z přímého kopu přesně do horního růžku.

Barcelona, která v posledních vteřinách hrála přesilovku po vyloučení Costy, tak v novém roce ještě nevyhrála, když navázala na čtvrteční pohárovou prohru 1:2 s Bilbaem. V tabulce ztrácí katalánský celek na vedoucí Real pět bodů a od druhé Sevilly ho dělí jeden bod.

Sevilla a Atlético venku neměly problémy 

Pátý triumf Sevilly za posledních šest kol režíroval francouzský útočník Ben Yedder, jenž se v San Sebastianu blýskl hattrickem a ještě připravil gól střídajícímu Sarabiovi. Především jeho zásluhou tak úřadující šampioni Evropské ligy poskočili na druhé místo před Barcelonu, kterou čeká utkání 17. kola v neděli.

Atlético Madrid zvítězilo na hřišti Eibaru 2:0 a v neúplné tabulce je čtvrté. O branky se postarali během druhého poločasu Saúl a francouzský kanonýr Griezmann.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:

Real Madrid - Granada 5:0 (12. a 31. Isco, 20. Benzema, 27. Ronaldo, 58. Casemiro), Eibar - Atlético Madrid 0:2 (54. Saúl, 74. Griezmann), Las Palmas - Gijón 1:0 (55. El Zhar), San Sebastian - FC Sevilla 0:4 (25., 29. a 83. Ben Yedder, 73. Sarabia), Bilbao - Alavés 0:0, Betis Sevilla - Leganés 2:0 (51. Castro, 85. Piccini), Vigo - Málaga 3:1 (7. Aspas, 60. Wass, 73. Fontas - 86. vlastní Wass), Villarreal - FC Barcelona 1:1 (49. Sansone - 90. Messi).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články