Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Real si poradil s Américou a zahraje si finále s Kašimou

Jokohama - Zatímco v prvním semifinále se domácí Kašima zasadila o velký šok, když porazila jihoamerického šampiona Atlético Nacional, druhý souboj o finále dopadl podle očekávání. Real Madrid si poradil s mexickou Américou 2:0, když se trefili Karim Benzema a Cristiano Ronaldo. Real tak neprohrál v 36. zápase v řadě a znovu tak vylepšil klubový rekord.

Slavící Marcelo
zdroj: Reuters autor: Issei Kato

"V prvním poločase se nám těžko hledal rytmus a hřiště bylo trošku tvrdé. Ale ve druhé půli jsme si vytvořili víc příležitostí a jsem velmi rád, že se Cristiano trefil. Máme velkou motivaci tento turnaj vyhrát," řekl trenér Realu Zinédine Zidane a pochválil tak Ronalda, který se postaral o jubilejní 500. gól za Los Blancos.

Madrid postrádal zraněné Balea, Ramose a Pepeho, další opory včetně Ronalda nastoupily od začátku. Právě čerstvý držitel Zlatého míče za letošní rok byl ve 28. minutě blízko vedoucímu gólu, ale hlavičkoval do tyče. V nastaveném čase první půle otevřel skóre Benzema po Kroosově pasu.

Úřadující vítěz Ligy mistrů měl převahu i po změně stran, jenže především Ronaldo dlouho zahazoval šance. Hvězdný Portugalec nejprve nechal vyniknout brankáře Muňoze a pak zblízka hlavou neusměrnil míč do sítě. Ronaldo se dočkal až ve třetí minutě nastavení, kdy zužitkoval Jamesovu přihrávku za obranu a propálil gólmana mexického týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Real porazil Américu a zahraje si finále MS klubů

Rozhodčí Enrique Cáceres před uznáním branky na videu zkontroloval, zda jednatřicetiletý kanonýr nebyl v ofsajdu, ale opakovaný záběr podezření vyvrátil. Letošní MS klubů je první velkou mezinárodní akcí, kde mohou sudí využívat pomoc videozáznamu. Na základě jeho zhlédnutí už odpískal Viktor Kassai penaltu v úvodním středečním semifinále mezi Kašimou a Atléticem Nacional.

Záložník Realu Luka Modrič, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání, se však zařadil mezi odpůrce testované technologie VAR. "Je to nová myšlenka, ale upřímně se mi nelíbí. Myslím, že způsobuje mnoho zmatků, a doufám, že nezůstane. Pro mě tohle není fotbal. Musíme se soustředit na hru, ale první dojmy nejsou dobré," prohlásil chorvatský reprezentant.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články