Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Real zůstává neporažen a zabralo i Atlético. Barcelona pouze remizovala

Madrid – Dva zásahy Cristiana Ronalda dovedly Real Madrid k další ligové výhře, obětním beránkem se tentokrát stal Gijón (2:1). "Bílý balet" vede ligu už o šest bodů před Barcelonou, která pouze remizovala na půdě San Sebastianu 1:1, a Sevillou, která porazila 2:1 Valencii. Čtvrté je po vítězství na půdě Osasuny 3:0 madridské Atlético.

Ronaldo slaví druhý gól do sítě Gijónu
zdroj: Reuters autor: SUSANA VERA

Vítězství "Bílého baletu" se nerodilo tak lehce, jak se mohlo zpočátku zdát. Už v páté minutě otevřel skóre Ronaldo z pokutového kopu, nařízeného po faulu na Vázqueze. V 18. minutě navíc přidal druhou trefu, tentokrát hlavou po Nachově centru. Do přestávky ale stihl snížit Carmona, a Gijón tak v každém z posledních šesti ligových duelů na hřišti Realu skóroval.

Sporting dokonce mohl získat překvapivý bod, když v 78. minutě kopal po Nachově faulu penaltu. Čop, který v Gijónu hostuje z italského Cagliari, ale přestřelil a jeho tým z posledních deseti zápasů získal pouhé dva body. Real nepoznal hořkost porážky v posledních 31 soutěžních utkáních a už jen tři duely jej dělí od vyrovnání rekordu ze sezony 1988/89.

"Byl to zápas, na který bychom měli zapomenout. Ve všech ohledech nám něco scházelo, ale jsme rádi za tři body, což je ta nejdůležitější věc. Jsem naštvaný, neboť jsme měli utkání ve svých rukou a jejich gól pak hru změnil. Do druhého poločasu vstoupili s větší motivací. Zápas se zkomplikoval, můžeme být ale spokojeni, že jsme stále v čele a bez porážky," uvedl kouč Realu Zinedine Zidane.

Barcelona se natrápila na remízu

San Sebastian favorizovaného soupeře v první půli jasně přehrál. Nedovolil mu ani jednu střelu na branku, naopak sám tu jeho několikrát ohrozil. V této sezoně to byl první soutěžní zápas, kdy hráči Barcelony za úvodní pětačtyřicetiminutovku nedokázali zamířit mezi tyče.

Gólová odměna za aktivitu přišla v 53. minutě, když hlavou po nebezpečné akci dorážel José. Radost domácím ale vydržela jen několik minut, než po Neymarově dravém průniku na levém křídle vyrovnal Messi.

Zklamaný Lionel Messi z Barcelony v utkání se San Sebastianem
zdroj: REUTERS autor: Vincent West

Prodloužil tak působivou statistiku: na posledních pět soutěžních gólů Messimu stačilo pouhých sedm střel na branku. Jeho devátý zásah jej také přiblížil na rozdíl jediného gólu k nejlepšímu střelci soutěže Cristianu Ronaldovi z Realu Madrid.

San Sebastian i po gólech zůstával aktivnějším týmem, nakonec se ale oba soupeři spokojili s bodem. Ani na sedmý pokus tak Barcelona nedokázala na stadionu Anoeta zvítězit v ligovém zápase. Naposledy se jí to povedlo v roce 2007. Zisk bodu pro ni však byl mírným zlepšením v nedávné bilanci. Poslední tři vzájemná střetnutí totiž dopadla vítězně pro San Sebastian.

Atlético přerušilo sérii porážek a zvítězilo na hřišti Osasuny

Hosté ovšem nevstoupili do zápasu nejlépe a během první půle gólman Oblak zlikvidoval penaltu, čímž vylepšil svou úctyhodnou bilanci. Z osmi pokutových kopů, kterým v dresu madridského celku čelil, chytil čtyři.

Tým trenéra Diega Simeoneho se proti domácím dlouho nemohl prosadit, ale krátce před odchodem do kabin udeřilo dvakrát v rozmezí dvou minut. Nejprve přesně hlavičkoval Diego Godín, vzápětí přidal druhou branku Kévin Gameiro.

Konečnou podobu skóre dal po změně stran střídající Yannick Carrasco. Atlético tak předskočilo do té doby čtvrtý Villarreal, který doma podlehl Alavésu 0:2.

Seville vystřelil tři body kapitán Pareja

Sevillu poslal do vedení obránce Valencie Garay, který si do vlastní branky srazil Vitolův centr. Svěřenci Cesara Prandelliho inkasovali ve 24. venkovním ligovém utkání v řadě, což je jejich nejhorší série od roku 1983, kdy se tak stalo v 31 po sobě jdoucích zápasech.

Nico Pareja střílí rozhodující gól do sítě Valencie
zdroj: REUTERS autor: Marcelo del Pozo

Hosté se po obdržené brance více tlačili do zakončení a úspěch slavili v 65. minutě, když se prosadil střídající El Haddadi, který ve Valencii hostuje z Barcelony. Rozhodující branku vstřelil čtvrt hodiny před koncem kapitán Sevilly Pareja. V tomto týdnu se dvaatřicetiletý obránce prosadil už podruhé, v úterý dal jediný gól andaluského celku v Lize mistrů proti Juventusu (1:3).

Výhry slavily i Espaňol a Malaga

Do solidní formy se dostal Espaňol Barcelona, který už dva měsíce neprohrál. Dnes si poradil s nováčkem Leganés 3:0 a zaznamenal první vítězství na domácím stadionu v sezoně.

Gólové hody si užili diváci v Malaze, kde místní tým porazil La Coruňu 4:3. Hosty dostal už ve 4. minutě z penalty do vedení Borges, ale Santos taktéž z penalty srovnal a domácí dostal ještě před koncem prvního poločasu do vedení Ramirez. Santos i Borges poté na obou stranách přidali ještě po gólu, rozhodující branku vstřelil v druhé minutě nastavení malažský Ontiveros.

Villarreal podruhé za sebou selhal, doma přenechal body Alavésu

Svěřenci trenéra Frana Escriby neodčinili výsledek 0:1 z Bilbaa a během posledních čtyř zápasů utrpěli třetí porážku. Prakticky rozhodnuto bylo už po sedmnácti minutách. Nejprve se v 8. minutě trefil Ibai Gómez, následně skóroval Víctor Camarasa. Jejich zásahy posunuly Alavés na 13. místo tabulky. Villarreal je nadále čtvrtý, ale zápas k dobru má Atlético, San Sebastian i Bilbao. Všechny tři celky mohou "Žlutou ponorku" předskočit.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:

Málaga - La Coruňa 4:3 (21. z pen. a 56. Santos, 40. Ramírez, 90.+2 Ontiveros - 3. z pen. a 81. Borges, 72. Andone), Real Madrid - Gijón 2:1 (5. z pen. a 18. Ronaldo - 35. Carmona), Espaňol Barcelona - Leganés 3:0 (52. a 88. Piatti, 47. Moreno), FC Sevilla - Valencie 2:1 (53. vlastní Garay, 75. Pareja - 65. El Haddadi), Villarreal - Alavés 0:2 (8. Gómez, 17. Camarasa), Osasuna - Atlético Madrid 0:3 (36. Godín, 37. Gameiro, 90. Carrasco), Vigo - Granada 3:1 (23. Aspas, 39. Bongonda, 90.+3 Diop - 87. Kravec), San Sebastian - FC Barcelona 1:1 (53. José - 59. Messi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články