Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ronaldo hattrickem zničil Atlético, Barcelona bez Messiho remizovala

Madrid – Galapředstavení Cristiana Ronalda sledovala beznadějně vyprodaná aréna Vicenta Calderóna během madridského derby mezi Atléticem a Realem. Trojnásobný držitel Zlatého míče třikrát skóroval, čímž prakticky sám rozhodl o osudu prestižního klání, které úřadující šampion Ligy mistrů vyhrál 3:0. Barcelona bez Lionela Messiho naopak nečekaně remizovala 0:0 s Malagou a ztrácí na "Bílý balet" už čtyři body.

Cristiano Ronaldo (uprostřed) se raduje z gólu do sítě Atlética
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Ve 12. minutě dlouho očekávaného derby se do velké šance dostal po centru zleva Ronaldo, jeho hlavičku ale skvělým zákrokem zneškodnil Oblak. O chvíli později se však portugalský reprezentant postavil k přímému kopu ze vzdálenosti 28 metrů a Varanem tečovaný míč už skončil za bezmocně plachtícím slovinským brankářem.

Atlético inkasovalo minimálně jeden gól v posledních pěti zápasech, což se jim pod trenérem Diegem Simeonem stalo poprvé.

Do druhého poločasu jeho svěřenci vstoupili mnohem aktivněji. Dvacet minut před koncem ovšem Ronaldo upadl v šestnáctce po zákroku Saviče a sám s přehledem proměnil pokutový kop. Jedenatřicetiletý forvard pak definitivně rozhodl po Baleově přesné přihrávce a zajistil svému týmu velmi cenné vítězství.

Barcelona z přesilovky nevytěžila jediný gól 

Z barcelonského útočného trojzubce hrál pouze Neymar. Suárez chyběl kvůli kartám, Messiho postihly žaludeční potíže. Jejich místo zaujali Alcácer s Turanem. Katalánci soupeře přestříleli poměrem 28:4, po jednaosmdesát procent času drželi míč, ale brankáře Kameniho překonat nedokázali.

"Jsme zklamaní. Nečekali jsme, že budou až tak zatažení, ale to měl jejich kouč v úmyslu. Hustota soupeřových hráčů byla neuvěřitelná," uvedl domácí kouč Luis Enrique.

Neymar absentující duo Messi-Suárez zastoupit nedokázal
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Barcelona nevyužila ani přes dvacet minut trvající početní výhodu po vyloučení Llorenteho, v úplném závěru dostal další červenou kartu Carlos. Záložník Sergio Busquets tak neoslavil jubilejní 400. start za celek z Nou Campu ideálním způsobem.

"Vyloučením se nic nezměnilo, neboť všichni jejich hráči byli stejně vzadu. Líbil se mi ale přístup mých hráčů a víra, kterou oni i naši fanoušci měli," dodal trenér Enrique.

Sevilla uspěla v La Coruni a poskočila na třetí místo

La Coruňa začala v utkání se Sevillou dobře a už v první minutě se dostala do vedení zásluhou Babela. Krátce před poločasovou přestávkou navíc po povedené individuální akci zvýšil Andone a zdálo se, že vítěz Evropské ligy opět potvrdí svou nemohoucnost na hřištích soupeřů.

Z předcházejících 24 zápasů totiž vyhrál jediný. Před odchodem do kabin ale snížil N'Zonzi a misky vah na stranu hostí převážili ve druhé půli Vitolo s Mercadem.

Villarreal podlehl Bilbau a čtvrtou příčku hají už jen o skóre

Atraktivní duel pohárových zástupců byl k vidění na stadionu San Mamés v Bilbau. Domácí Athletic hostil Villarreal a díky brance Raúla Gracii z 67. minuty slavil hubené vítězství 1:0. Přiblížil se tudíž příčkám zaručujícím účast v příštím ročníku milionářské Ligy mistrů. Na svého soupeře ztrácí ze sedmého místa pouhé dva body.

Souboj týmů z první poloviny tabulky diváky příliš nepotěšil. Během první půle se totiž oba celky zmohly na jedinou střelu mezi tyče. Ani po změně stran to ani z jedné strany nebylo dlouhé minuty lepší.

Až po hodině hry začali být aktivnější domácí, což záhy zúročili v rozhodující trefu utkání. Brankář Sergio Asenjo vyrazil míč z rohového kopu pouze ke Garcíovi a zkušený záložník nabídnutou příležitostí nepohrdl. Bilbao tak ukončilo tři zápasy trvající čekání na vítězství.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:

La Coruňa - FC Sevilla 2:3 (1. Babel, 42. Andone - 44. N'Zonzi, 87. Vitolo, 90.+2 Mercado), FC Barcelona - Málaga 0:0Atlético Madrid - Real Madrid 0:3 (23., 71. z pen. a 77. Ronaldo), Alavés - Espaňol Barcelona 0:1 (81. Moreno), Valencie - Granada 1:1 (47. Nani - 45.+1 Carcela-González), Gijón - San Sebastian 1:3 (28. Čop - 19. Prieto, 51. Zurutuza, 56. Martínez), Bilbao - Villarreal 1:0 (67. García).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články