Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Liverpool jde po vysoké výhře do čela, Ibrahimovič dal 25 000. gól Premier League

Londýn – Liverpool si v 11. kole anglické ligy nebral servítky s Watfordem, přejel ho 6:1 a vede anglickou ligu o bod před Chelsea. Londýnský klub už včera potvrdil vynikající formu, když ambiciózní Everton rozstřílel 5:0. Fotbalisté Arsenalu remizovali s Tottenhamem 1:1. Nevyhrál ani Manchester City proti Middlesbrough (1:1). Městští rivalové z United naopak uspěli na půdě Swansea, kterou zdolali 3:1.

Arsenal - Tottenham
zdroj: Reuters

Liverpool vykročil na vrchol tabulky rázně a do přestávky vedl o tři góly. Skóre otevřel Sadio Mané po asistenci Coutinha v 27. minutě, sám Coutinho přidal gól krátce poté. Ve 33. minutě byl Watford donucen k výměně gólmanů, Heurelha Gomese kvůli zranění pravé nohy vystřídal Costel Pantilimon.

Do branky se náhradní brankář v lize postavil po jedenácti měsících a už po deseti minutách inkasoval, když dal svůj první gól v sezoně Emre Can. Také po poločase exhibice Liverpoolu pokračovala, v rozpětí čtyř minut se po hodině hry trefili Roberto Firmino a podruhé Mané.

Jedinou kaňkou pro domácí fotbalisty byl gól útěchy Daryla Janmaata ze 75. minuty. Ale ještě v nastaveném čase přišel šestý zásah Liverpoolu od Georginia Wijnalduma. V ligovém zápase se Liverpoolu na domácím stadionu podařilo dát šest branek naposledy na začátku sezony 2009/10.

Jubilant Ibrahimovič

Úvodní gól zápasu Swansea s United vstřelil Paul Pogba po čtvrthodině hry. Francouzský záložník zpoza vápna skvěle vypálil z voleje a v lize se prosadil poprvé od konce září. Ibrahimovič se svým mladším kolegou nenechal zahanbit a v 21. minutě ukončil devítihodinový gólový půst také střelou zpoza vápna. Právě tento gól byl jubilejní trefou anglické nejvyšší soutěže. Ještě do poločasu pak švédský útočník přidal svůj druhý zásah, který byl pro změnu jeho 400. gólem v klubové kariéře.

Kouč José Mourinho oproti porážce 1:2 v Evropské lize s Fenerbahce udělal v sestavě šest změn, zápas však odřídit nemohl. Kvůli disciplinárnímu trestu musel zůstat jen na tribuně. Nová krev v základní jedenáctce přinesla kýžený výsledek a United v lize naplno bodovali po čtyřech duelech bez výhry.

Arsenal promarnil šanci vyhoupnout se na špici

Tottenham se dočkal Kaneova návratu po téměř sedmitýdenní absenci kvůli zranění. Anglický reprezentant měl pozvednout tým po šesti soutěžních zápasech bez vítězství, během kterých se mu povedlo pouze třikrát skórovat.

Do utkání však vstoupili mnohem aktivněji domácí hráči Arsenalu, ale Theo Walcott trefil tyč a z dorážky Mesut Özil minul. Tlak však přece jen vyústil v 42. minutě v branku: po Özilově přímém kopu si Wimmer dal gól do vlastní sítě. Z vedení se však svěřenci trenéra Arséna Wengera neradovali dlouho. Krátce po přestávce ve vápně fauloval Laurent Koscielny a z pokutového kopu vyrovnal Kane. Potvrdil svou pověst specialisty na Arsenal, proti rivalovi nastoupil počtvrté a z penalty zaznamenal svůj pátý gól.

Výrazná převaha nemusí vést k vítězství

Manchester City měl v utkání proti Middlesbrough jasně navrch, ať už v držení míče (71 procent) nebo ve statistice střel (25:5). Vytěžit z tlaku ale dokázal jediný gól, o který se po povedeném De Bruyneho centru postaral argentinský kanonýr Agüero.

Po přestávce se hosté osmělili, Negredo nadělal gólmanu Bravovi velké starosti střelou z poloviny hřiště. Pak už ale znovu převzali otěže "Citizens" a zdálo se, že dovedou zápas k těsné výhře. V nastavení ale hlavou vyrovnal De Roon a Middlesbrough obral venku o body po Arsenalu (0:0) i dalšího favorita na zisk titulu.

Eden Hazard slaví gól do sítě Evertonu
zdroj: REUTERS autor: Hannah McKay

Hazard je k nezastavení. Chelsea vyhrála popáté za sebou

Svěřenci Antonia Conteho navázali na úspěšný říjen, v němž vyhráli všechna čtyři ligová utkání s impozantním skóre 11:0. Ani s Evertonem neměli vážnější problémy. Po první půli vedli o tři branky. Skóre otevřel Hazard, který se poprvé během svého působení na Ostrovech prosadil ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech.

Na belgického reprezentanta navázal o minutu později Alonso a těsně před odchodem do kabin skóroval také Costa, jenž se v této sezoně podílel už na 12 brankách, což se nepovedlo žádnému jinému hráči v Premier League.

Kromě toho, že "Blues" zářili v útoku, dařilo se také defenzivě. Evertonu totiž nepovolila jedinou střelu. Podobný kousek se Chelsea povedl naposledy v lednu 2013 proti Readingu.

Po změně stran navíc domácí přidali ještě dvě branky. Další zásah si připsal Hazard, jemuž asistoval Pedro. Španělský křídelník zaznamenal v utkání dvě gólové přihrávky, tedy stejný počet jako během loňské sezony. Bývalý hráč Barcelony posléze zvýšil na 5:0 a liverpoolský celek odjížděl domů s debaklem.

Sunderland poprvé zvítězil, týmy West Ham a Stoke si body rozdělily

Zápas číslo 100 v Premier League odehrál záložník Jack Wilshere, který z Arsenalu hostuje v Bournemouthu. Jeho dočasný tým však i přes povedený začátek podlehl poslednímu Sunderlandu 1:2. Poprvé za hosty nastoupil v základní sestavě v lize útočník Anichebe a hned se prezentoval gólem, obrat dokonal z penalty Defoe, s šesti góly nejlepší střelec týmu. Hosté si připsali první výhru v sezoně.

Záložník West Hamu Antonio otevřel skóre proti Stoke svým šestým gólem hlavou v sezoně. V této statistice nemá v pěti nejlepších evropských soutěžích konkurenta. Na tři body to ale londýnskému celku nestačilo, neboť čtvrt hodiny před koncem vyrovnal Krkic. Stoke s West Hamem neprohrálo už sedmé utkání po sobě.

Southampton, který se 24. listopadu představí na Letné, prohrál na hřišti Hullu 1:2. O jedinou branku hostů se postaral z pokutového kopu už v 6. minutě nejlepší střelec klubu Charlie Austin. Ale v 61. minutě vyrovnal Robert Snodgrass a krátce poté otočil zápas Michael Dawson.

Výsledky 11. kola anglické fotbalové ligy

Bournemouth - Sunderland 1:2 (11. Gosling - 33. Anichebe, 74. Defoe z pen.), Burnley - Crystal Palace 3:2 (2. Vokes, 14. Gudmundsson, 90.+4 Barnes - 60. Wickham, 81. Benteke z pen.), Manchester City - Middlesbrough 1:1 (43. Agüero - 90.+1 De Roon), West Bromwich - Stoke 1:1 (65. Antonio - 75. Krkic), Chelsea - Everton 5:0 (19. a 56. Hazard, 20. Alonso, 42. Costa, 65. Pedro), Arsenal - Tottenham 1:1 (42. vlastní Wimmer - 51. Kane z pen.), Hull - Southampton 2:1 (61. Snodgrass, 63. Dawson - 6. Austin z pen.), Liverpool - Watford 6:1 (27. a 60. Mané, 30. Coutinho, 43. Can, 58. Firmino, 90.+1 Wijnaldum - 75. Janmaat), Swansea - Manchester United 1:3 (69. Van der Hoorn - 21. a 33. Ibrahimovic, 15. Pogba), 17:30 Leicester - West Ham United.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články