Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Němečtí fotbalisté dostanou soukromou audienci u papeže Františka

Berlín - Němečtí fotbaloví mistři světa, soupeři Čechů ve skupině o postup na mistrovství světa 2018, se příští týden setkají na soukromé audienci s papežem Františkem přímo ve Vatikánu. Ještě před tím se představí v pátek 11. listopadu ve čtvrtém kole kvalifikace na hřišti San Marina.

Němci slaví kvalifikační výhru nad Severním Irskem
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Němci tak netradičně vyplní pobyt v Itálii, který uzavřou 15. listopadu přátelským duelem v Miláně proti domácí Itálii.

"Pro nás je důležité zařazovat do našich cest atraktivní body, něco, co program mužstva oživí. A to nejen ve fotbale, ale i mimo něj," vysvětluje manažer německého týmu Oliver Bierhoff, který dvěma góly rozhodl finále mistrovství Evropy 1996 proti české reprezentaci.

"Společné aktivity v uvolněné atmosféře s trenéry, spoluhráči a celým realizačním týmem přinášejí nejen zábavu a radost, ale nenuceně utužují a podporují to dobré, dodávají vzájemný respekt," věří Bierhoff.

"Chceme, abychom se při fotbale všichni cítili fajn. A to je pro nás důležitý klíč k úspěchům, za kterým všichni jdeme. Je nám skutečně velkou ctí, že nás před utkáním v Itálii přijme papež František. Bude historicky první soukromá audience německé reprezentace a německého svazu u tak vážené osobnosti. A před koncem roku jistě půjde o silně emocionální a speciální zážitek. Pro každého, ale také pro celý tým," dodává Bierhoff.

Zatím není známo, zda se audience u hlavy katolické církve zúčastní například hráči Mesut Özil nebo Sami Khedira, kteří se hlásí k islámskému náboženství kvůli svému původu z Turecka či Tuniska a například dodržují ramadán, postní měsíc islámského kalendáře.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články