Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Atlético Nacional podruhé v historii ovládlo Copa Libertadores

Medellín - Podruhé v historii a poprvé od divokých osmdesátých let ovládlo Atlético Nacional z kolumbijského Medellínu nejprestižnější jihoamerický klubový šampionát Copa Libertadores. Po středeční remíze 1:1 porazilo doma v odvetě ekvádorský celek Independiente del Valle 1:0. Jedinou branku vstřelil v deváté minutě Miguel Ángel Borja. 

Fanoušci v Medellínu slaví triumf Atlética Nacional v Copa Libertadores
zdroj: Reuters autor: JOHN VIZCAINO

Atlético jihoamerickou obdobu Ligy mistrů vyhrálo poprvé v roce 1989. Tehdy ale byly jeho úspěchy spojovány s medellínským drogovým kartelem, který měl kolumbijský celek sponzorovat. Kvůli zastrašování a ovlivňování rozhodčích bylo dokonce kolumbijským týmům o rok později zakázáno startovat v Copa Libertadores, Atlético mohlo do soutěže vstoupit jen díky tomu, že bylo obhájcem titulu.

Atlético v roce 1989 přesto vyhrálo s týmem, které obsahovalo několik legend kolumbijského fotbalu - ať už v bráně s Reném Higuitou či v obraně s tragicky zesnulým Andrésem Escobarem.

Letos si Atlético vítězství zajistilo po velice těsném dvojzápase s ekvádorským Independiente del Valle, v domácím prostředí ale nakonec zvítězilo díky gólu Miguela Ángela Borji v 9. minutě. Třiadvacetiletý útočník se představí za Kolumbii i na olympiádě v Riu. Atlético tak navázalo na loňský triumf kolumbijského rivala Santa Fe v Jihoamerickém poháru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články