Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Wenger: Rosický byl pro Arsenal dokonalým hráčem

Londýn - V Arsenalu strávil deset let, ve své poslední sezoně ale odehrál pouhých dvanáct minut. Pak se opět zranil a na hřiště se dostal už jen po závěrečném zápase na rozloučení s fanoušky. Tomáš Rosický přišel v roce 2006 jako náhrada za Roberta Pirése, letos odešel jako druhý služebně nejstarší hráč Arsenalu s 246 zápasy za klub. A pro trenéra Arséna Wengera byl dokonalým hráčem.

Tomáš Rosický a Arséne Wenger
zdroj: AP autor: TOM HEVEZI

"Už navždy zůstane frustrující, že neodehrál více zápasů, protože Tomáš měl především výjimečný talent," mrzí Arséna Wengera. "Já sám, stejně jako my všichni tady, jej zbožňuji jako hráče. Potlesk vestoje, který dostane pokaždé, když odchází ze hřiště, vypovídá sám za sebe."

Rosický mohl být klubovou legendou, shodovali se i fanoušci Arsenalu. Český reprezentační kapitán přesně chápal, jaké jsou principy, které Wengerův styl hry vyžaduje. Dynamický záložník zrychloval hru a dodával jí přímočarost, dokázal ale i jít do trpělivé kombinace na jeden dotek, když to bylo potřeba.

"Měl všechny fotbalové kvality k tomu, aby hrál tak, jak tady rádi hrajeme, a řekl bych, že Tomáš Rosický byl dokonalým hráčem pro Arsenal," soudí Wenger. "Když hraje, vypadá to strašně jednoduše. Má takovou vlastnost, že když se míč dostane k němu, hra se najednou zrychlí, je intuitivnější a pohyblivější."

Je nám líto, video expirovalo.
Rosický: Dva měsíce už jsem v plném tréninku

Pro trenéra Arsenalu byl ale Rosický i skvělým hráčem do kabiny, což dokazují i prohlášení jeho spoluhráčů. "Byl tady pro mě od začátku kariéry, ať už v dobrém, nebo ve zlém, a vždy mi ukázal cestu, když to pro mě bylo těžké," prohlásil Jack Wilshere.

"Zbožňujeme ho i jako člověka, jeho přístup, jeho výjimečný charakter a kvality," potvrdil Wenger. "Je smutné, že odchází, ale musím říct, že je mi ctí, že jsem jej mohl trénovat."

Zdroj
Arseblog News [news.arseblog.com], arsenal.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články