Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Atrapa bomby na Old Trafford. Na evakuovaném stadionu proběhla kontrolovaná exploze

Manchester – Manchester United měl nastoupit do utkání, které by rozhodlo o tom, zdali příští sezonu budou v Lize mistrů Red Devils, či naopak jejich městský soupeř Manchester City. Jenže místo fotbalu se na stadionu odehrála kontrolovaná exploze. Old Trafford muselo být evakuováno kvůli podezřelému zařízení, které bylo zajištěno a později za účasti armády odpáleno. Podle informací britských médií šlo o velice zdařilou atrapu bomby.

Policie před Old Trafford
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

Čtvrt hodiny před plánovaným začátkem utkání v 16:00 SELČ byly evakuovány dvě tribuny. Na dalších dvou sice fanoušci zůstali, v 16:15 ale hlasatel oznámil, že zápas byl přesunut na neurčito.

Na jedné z toalet Old Trafford byl nalezen podezřelý objekt. Podle pořadatele, který jej nalezl, šlo o telefon připojený dráty k jedné z plynových trubek. Na stadion byli povoláni i zástupci z armády a za jejich přítomnosti bylo zařízení kontrolovaně odpáleno před šestou hodinou středoevropského času.

Podle BBC šlo o atrapu bomby. "Zařízení bylo neuvěřitelně podobné bombě, ale nebylo spustitelné," uvedla manchesterská policie.

Zápas United proti Bournemouthu se tak odehraje v úterý 17. května od 21:00 středoevropského času. United pak odehrají v sobotu v londýnském Wembley finále FA Cupu proti Crystal Palace.

Odložení je pro anglickou Premier League o to nešťastnější, že všechna utkání posledního 38. kola měla mít výkop ve stejný čas. Manchester United totiž na dálku bojoval s městským rivalem City o čtvrté místo, které zajišťuje účast v Lize mistrů. City jsou po 38 odehraných kolech o tři body před United po remíze 1:1 na hřišti Swansea. Kvůli výrazně lepšímu skóre v tabulce jim takový výsledek zřejmě bude stačit na čtvrté místo.

Zdroj
manutd.com [manutd.com], ČT sport, ČTK, AP

Hlavní zprávy

Nejčtenější články