Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Rosický po deseti letech končí v Arsenalu. Sparta touží po jeho návratu

Londýn - Arsenal v létě po deseti letech opustí Tomáš Rosický. Druhý služebně nejstarší hráč klubu si zatím letos zahrál v jediném zápase kvůli zraněním. V posledním zápase sezony proti Aston Ville by se ale ještě jednou měl objevit v dresu Gunners. Spolu s Rosickým v klubu skončí Mikel Arteta i Mathieu Flamini. Zatím není jasno o tom, kde bude Rosický pokračovat v kariéře. Eminentní zájem o jeho návrat vyjádřila Sparta, která už i k věci vydala prohlášení.

Petr Čech a Tomáš Rosický
zdroj: Reuters autor: Dylan Martinez

"Ztrácíme tři velké osobnosti. Nikdo ale neodchází navždy. Každý se do klubu může vrátit," oznámil odchod Rosického, ale i Artety a Flaminiho trenér Arsenalu Arséne Wenger.

"Tomášovi bude šestatřicet a věděli jsme, že konec v Arsenalu jednou nastane. Je to teď. Budeme vzpomínat na nádherných deset let v jednom z nejlepších klubů světa pod jedním z nejlepších trenérů," potvrdil pro idnes.cz i Rosického agent Pavel Paska.

Zatím není jasné, kam má Rosický dále namířeno. "V úvahu přichází Amerika, Emiráty a přemýšlíme také o možném návratu do Sparty. Ale teď je všechno předčasné," řekl Paska.

Velký zájem o služby reprezentačního kapitána ale vyjádřila Sparta, jíž je Rosický odchovancem. "Strašně bych si přál, aby Tomáš přišel a stalo se tak brzo. Věřím, že jednou ve Spartě bude hrát," řekl Křetínský už před desíti měsíci.

"Nadále platí, že Tomáš Rosický je pro Spartu zajímavý hráč a ACS má o jeho služby zájem. Zástupci nejužšího vedení klubu jsou také v úzkém kontaktu s hráčovým manažerem Pavlem Paskou," sdělila Sparta.

"U všech třech fotbalistů jsme se museli rozhodnout, jestli budou pokračovat ve svých kariérách jako hráči nebo jako trenéři," uvedl Wenger. "Mikel Arteta je kapitán klubu a je skvělý lídr. Tomáš Rosický byl s námi deset let, každý ho také zbožňuje. Flamini byl silným lídrem na hřišti a mimo něj," řekl trenér Arsenalu.

Rosický do Arsenalu přišel v létě 2006 těsně před začátkem mistrovství světa v Německu. V klubu strávil deset sezon, během kterých odehrál celkem 246 zápasů a vstřelil 28 gólů. Klubu pomohl důležitými góly i k zisku dvou anglických pohárů v letech 2014 a 2015.

Zdroj
ČT sport, arsenal.com, idnes.cz, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články