Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dortmund v derby jen remizoval a Bayern má titul na dosah

Berlín - Bayern se přibližuje ke čtvrtému bundesligovému titulu v řadě, když vyhrál ve Stuttgartu 3:1. Díky remíze Dortmundu se Schalke ve vestfálském derby vede bundesligu pět kol před koncem už o sedm bodů. Naopak boj o Ligu mistrů si zkomplikovala Hertha, která v páteční předehrávce jen remizovala doma s beznadějně posledním Hannoverem a před čtvrtým Leverkusenem, který vyhrál v Kolíně nad Rýnem, už vede jen o bod.

Radující se Leroy Sané v derby s Dortmundem
zdroj: imago sportfotodienst

V prvním poločase utkání Schalke s Dortmundem bylo k vidění několik šancí, velmi aktivní byl sedmnáctiletý záložník Dortmundu Pulisic, s jeho pokusy si ale poradil domácí gólman Fährmann.

Góly ale začaly padat až po změně stran. V 49. minutě Pulisic patou přihrál Kagawovi a ten technickou střelou poslal Dortmund do vedení. Jen dvě minuty poté ale domácí srovnali, z dorážky se prosadil Sané, jenž skóroval poprvé od 30. ledna.

Hosté si brzy vzali vedení zpět. Z přímého kopu nasměroval centr do vápna střídající Mchitarjan a nehlídaný Ginter hlavou přesně zakončil. Sedmý tým tabulky však dokázal i podruhé srovnat krok. Papastathopulos fauloval ve vápně Huntelaara a nizozemský kanonýr sám s přehledem proměnil penaltu.

Bayern šel do vedení po půl hodině hry díky vlastní brance Niedermeiera. Hráči Stuttgartu překonali svého brankáře už pošesté v sezoně, což se žádnému jinému týmu z elitních pěti evropských lig nestalo. Druhou trefu přidal v 52. minutě Alaba. Za domácí sice chvíli poté snížil Didavi, ale Douglas Costa v předposlední minutě pojistil triumf bavorského favorita. Na lavičce Stuttgartu zůstal český útočník Jan Kliment.

Utkání Hertha Berlín - Hannover
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Více než 45 tisíc diváků na Olympijském stadionu v Berlíně v utkání s Hannoverem rozjásal už ve 3. minutě Vedad Ibiševič. Jenže pak Hertha dvakrát inkasovala a remízu jí zachránil nejlepší střelec týmu Salomon Kalou. Přes ztrátu berlínský klub udrží třetí příčku i po víkendu. Hannover se dočkal bodu po pěti prohrách v řadě, jenže dál míří do druhé ligy. Pět kol před koncem sezony ztrácí na záchranu deset bodů.

Leverkusen rozhodl o výhře v Kolíně nad Rýnem v závěru prvního poločasu. U obou branek byl záložník Bellarabi, který si připsal dvě asistence. Nejprve poslal přihrávku obloukem do vápna a Brandt z voleje přesně zakončil, o chvíli později po zemi předložil míč Hernándezovi. Mexický reprezentant vstřelil v 24 bundesligových zápasech 16 gólů, což se naposledy povedlo Robbenovi z Bayernu v sezoně 2009/10.

Čtrnáctý Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem v sestavě zvítězil ve Frankfurtu 2:0 a prodloužil sérii bez porážky na čtyři zápasy. Hosté se na půdě Eintrachtu prosadili ve druhém poločase. Po hodině hry skóroval krátce po příchodu na hřiště Amiri a v poslední minutě přidal druhý gól další náhradník Uth.

Další reprezentační obránce Theo Gebre Selassie s Brémami doma podlehl v záchranářském souboji 1:2 Augsburgu. Werder sice po poločase zásluhou Grillitsche vedl, ale Finnbogason a Hong Čong-ho po změně stran skóre otočili. Ani na lavičce Augsburgu nebyl záložník Jan Morávek. Brémy se v tabulce propadly na barážovou šestnáctou příčku.

Výsledek 29. kola bundesligy

Brémy - Augsburg 1:2 (43. Grillitsch - 53. Finnbogason, 87. Hong Čong-ho), Eintracht Frankfurt - Hoffenheim 0:2 (62. Amiri, 90. Uth), Hamburk - Darmstadt 1:2 (90.+1 Holtby - 38. Sulu, 54. Gondorf), Ingolstadt - Mönchengladbach 1:0 (88. Hartmann),Stuttgart - Bayern Mnichov 1:3 (63. Didavi - 31. vlastní Niedermeier, 52. Alaba, 89. Douglas Costa), Hertha Berlín - Hannover 2:2 (3. Ibiševič, 72. Kalou - 18. Sobiech, 58. Schmiedebach), Wolfsburg - Mohuč 1:1 (53. Schürrle - 66. Samperio), Schalke - Dortmund 2:2 (51. Sané, 66. Huntelaar z pen. - 49. Kagawa, 56. Ginter), Kolín nad Rýnem - Leverkusen 0:2 (39. Brandt, 44. Hernández). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články