Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Real nezvládl derby s Atléticem, Barcelona nadále kráčí za titulem

Madrid – Naděje Realu Madrid na mistrovský titul se opět o něco snížily. Los Blancos nezvládli městské derby s Atléticem, doma prohráli 0:1 a pod vedením kouče Zinedina Zidana poprvé nezískali ani bod. Atlético si naopak upevnilo druhou pozici a na svého rivala má nyní náskok čtyř bodů. O osm bodů vede La Ligu Barcelona, která porazila Sevillu 2:1.

Zklamaný Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/EFE autor: Ballesteros

Zápas proti Seville začal pro úřadujícího mistra smolně. Ve 14. minutě Messi zakroutil rohový kop na tyč, míč se odrazil k Suárezovi a ten trefil břevno. O chvíli později navíc otevřel skóre po Trémoulinasově centru nikým nehlídaný Vitolo. V 31. minutě vyrovnal Messi, který vstřelil šestý soutěžní gól z přímého kopu v této sezoně, což se žádnému jinému hráči ve španělské lize nepovedlo.

Krátce po změně stran domácí dokonali zvrat, po rychlé kombinaci uvnitř pokutového území Sevilly se prosadil poprvé v tomto ročníku La Ligy stoper Piqué.

Derby mezi Realem a Atlétikem rozhodl třináctým gólem v sezoně nejlepší střelec Atlética Antoine Griezmann, jenž v 53. minutě zakončil po zpětné přihrávce Filipeho Luíse rychlý protiútok.

Atlético se po třetí výhře z posledních čtyř zápasů přiblížilo na pět bodů vedoucí Barceloně, jež má k dobru nedělní utkání proti Seville. Ztráta třetího Realu, který neprohrál ani v jednom z dosavadních osmi soutěžních zápasech pod Zidanem, zůstala na Barcelonu devítibodová.

Nováček Las Palmas vyhrál na hřišti Eibaru 1:0 a připsal si první venkovní vítězství v sezoně. Zápas rozhodl v nastavení prvního poločasu hlavičkou po rohovém kopu Pedro Bigas.

Las Palmas zvítězilo pošesté, ale dál zůstává na sestupové osmnácté příčce. Eibar promarnil šanci posunout se v neúplné tabulce na šesté místo.

Bez vítězství na soupeřově hřišti už je v La Lize pouze Sevilla. Pátý celek tabulky nastoupí s touto nelichotivou bilancí v neděli na Nou Campu proti vedoucí Barceloně.

Villarreal přehrál Levante

Fotbalisté Villarrealu porazili předposlední Levante 3:0 a přiblížili se k třetímu Realu Madrid na rozdíl dvou bodů. Domácí vstřelili všechny branky po protiútocích. Skóre otevřel ve 12. minutě útočník Baptistao, který po Brunově pasu za obranu z úhlu překonal gólmana Marina. Na dalších dvou trefách měl zásluhu Adrián, který nejprve asistoval Castillejovi u jeho prvního zásahu za Villarreal a krátce po změně stran sám upravil na konečných 3:0.

Pokud by Villarreal udržel stávající formu, mohl by ohrozit stálou nadvládu tria Barcelona, Atlético a Real Madrid. To se naposledy povedlo Valencii v sezoně 2011/12, kdy skončila třetí.

Výsledky 26. kola španělské fotbalové ligy

Eibar - Las Palmas 0:1 (45.+1 Bigas), Real Madrid - Atlético Madrid 0:1 (53. Griezmann), Villarreal - Levante 3:0 (12. Baptistao, 30. Castillejo, 48. Adrián), Valencie - Athletic Bilbao 0:3 (73. Merino, 77. Muniain, 80. Aduriz), La Coruňa - Granada 0:1 (24. El Arabi z pen.), FC Barcelona - FC Sevilla 2:1 (31. Messi, 48. Piqué - 20. Vitolo). Getafe - Celta Vigo 0:1 (71. Nolito), Sporting Gijón - Espaňol Barcelona 2:4 (20. a 62. C. Castro - 48. a 58. Moreno, 41. Burgui, 80. vlastní Hernandéz), Betis Sevilla - Vallecano 2:2 (14. a 28. R. Castro - 48. a 51. Manucho), San Sebastian - Málaga 1:1 (81. Agirretxe - 56. Čop).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články