Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ševčenko je zpátky, bude asistovat u ukrajinské reprezentace

Kyjev - Bývalý hvězdný útočník Andrej Ševčenko rozšířil realizační tým ukrajinské fotbalové reprezentace. Devětatřicetiletý držitel Zlatého míče z roku 2004 se stal novým asistentem hlavního trenéra Michajla Fomenka. Ševčenko má pomoci s přípravou na mistrovství Evropy, kde se Ukrajinci ve skupině utkají s Německem, Polskem a Severním Irskem.

Andrej Ševčenko
zdroj: Sipa

Historicky nejlepší ukrajinský střelec dal za národní tým 48 gólů ve 111 zápasech. V kariéře zažil úspěšná angažmá v Dynamu Kyjev a AC Milán i trápení v Chelsea. S hraním Ševčenko skončil po minulém Euru v roce 2012 a dal se na politiku.

Už tehdy ho svaz oslovil s nabídkou vést reprezentaci, ale tehdy ještě odmítl, protože se ve 36 letech cítil na takovou práci moc mladý a neměl potřebnou licenci. Od loňského března už jí ale disponuje.

"Po téměř čtyřleté dovolené se vracím do velkého fotbalu jako trenér. Pracoval jsem s velkými kouči jako Valerij Lobanovskij, Carlo Ancelotti a José Mourinho, takže mám velké zkušenosti," řekl Ševčenko.

"Trenérské kurzy mi pomohly formovat myšlenky a určily mou vlastní představu fotbalu. Doufejme, že mi to v budoucnu pomůže," dodal bývalý reprezentační kapitán, který na pozici asistenta nahradí Oleksandra Zavarova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články