Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neapol jde do čela, Juventus už je druhý, Inter selhal doma se Sassuolem

Řím - Neapol porazila Frosinone vysoko 5:1 a posunula se do čela tabulky, Inter Milán totiž nezvládl svůj duel se Sassuolem a prohrál 0:1. Rozhodl o tom v páté minutě nastavení Domenico Berardi z pokutového kopu. Juventus se posunul na druhou příčku místo Nerazzurri, když zvítězil na hřišti Sampdorie 2:1. V dalším ze zápasů Fiorentina nepotvrdila roli favorita a doma podlehla Laziu 1:3, když tři góly padly v nastavení druhé půle. AS Řím jen remizoval doma s AC Milán, když za hosty srovnával zkraje druhé půle Juraj Kucka.

Slavící Paul Pogba
zdroj: Reuters autor: Giorgio Perottino

Trenér Neapole Maurizio Sarri dnes slaví 57. narozeniny a jeho svěřenci mu nadělili klidné vítězství 5:1 ve Frosinone. Skóre otevřel po dvaceti minutách neapolský stoper Albiol, který využil Jorginhův rohový kop k premiérové trefě v sezoně. O deset minut později byl ve vápně faulován Higuaín a argentinský kanonýr sám proměnil penaltu.

V 59. minutě se ve třetím zápase za sebou prosadil slovenský kapitán Hamšík a o minutu později na něj navázal po individuální akci Higuaín, s 18 trefami nejlepší střelec tohoto ročníku Serie A. Na 5:0 pro hosty zvýšil povedeným technickým pokusem střídající Gabbiadini, čestný gól domácích vstřelil v závěru Sammarco. Frosinone z posledních pěti zápasů získalo jediný bod.

Zklamaní hráči Interu Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodiens

Inter selhal se Sassuolem

Přes 90 minut trvající bezbrankový výsledek byl zejména zásluhou brankářů Interu i Sassuola, neboť slibných příležitostí si oba týmy vypracovaly dostatek. V domácím týmu byl v zakončení nejaktivnější srbský reprezentant Ljajič, třetí gól v sezoně si ale nepřipsal. Sassuolo hrozilo zejména ze standardních situací. Rozhodující okamžik přišel až v nastaveném čase. Domácí stoper Miranda fauloval ve vápně Defrela, útočník Berardi penaltu proměnil a dovedl Sassuolo k první výhře na stadionu Interu v historii.

První poločas utkání mezi AS Řím a AC Milán zvládli lépe domácí, které mohl hned v první minutě poslat do vedení Sadiq Umar, ale proti Donnarummovi neuspěl. Ve 4. minutě už ale AS vedl, po centru Pjaniče se prosadil Antonio Rüdiger. Německý obránce mohl dokonce přidat druhý gól, tentokrát byl ale Donnarumma úspěšnější a hlavičku Rüdigera vytáhl na břevno.

Do druhé půle vstoupil naopak lépe AC, už po čtyřech minutách si na centr Hondy naběhl Juraj Kucka a hlavou vyrovnal. Slovenský záložník mohl o deset minut později přidat druhý gól, ale z deseti metrů poslal míč těsně nad. Ještě blíže byl o chvíli později Carlos Bacca, který mířil do břevna. Římané jsou v tabulce pátí stále o pět bodů před AC. Milánský klub si sice o jedno místo polepšil, v neděli ho ale mohou přeskočit Sassuolo i Empoli.

Utkání Fiorentina - Lazio
zdroj: imago sportfotodienst

V prvním poločase utkání Fiorentiny s Laziem domácí branku nejprve ohrozil Balde Keita, kterého ale vychytal Tatarusanu, v nastaveném čase už ale rumunský brankář proti Keitově další šanci nestačil. Hostující útočník si narazil s Djordevičem a poslal míč přesně k tyči. I zbylé góly zápasu padly v nastaveném čase, ale až ve druhém poločase.

Domácí sice měli po přestávce herní převahu, ale nebezpeční příliš nebyli. Lazio naopak v závěru začalo hrozit z protiútoků. V první šanci ještě neuspěl Matri, o chvíli později už ale Milinkovič-Savič přidal druhý gól. Naději Fiorentině vrátila střela Roncaglii, jenže o další minutu později přidal třetí gól hostů Felipe Anderson.

Hellas Verona ani v 19. kole nedosáhl na první výhru v sezoně a po porážce 0:1 s Palermem zůstal beznadějně poslední s jedenáctibodovou ztrátou na nesestupovou 17. pozici. Právě sedmnáctý FC Janov ukončil sérii pěti porážek a na hřišti Bergama díky slepeným brankám Džemailiho a Pavolettiho vyhrál 2:0.

Výsledky 19. kola Serie A

Carpi - Udinese 2:1 (26. Pasciuti, 70. Lollo - 72. A. Zapata), Fiorentina - Lazio 1:3 (90.+5 Roncaglia - 45.+1 Keita, 90.+3 Milinkovič-Savič, 90.+6 Anderson), AS Řím - AC Milán 1:1 (4. Rüdiger - 50. Kucka), Inter - Sassuolo 0:1 (90.+5 Berardi z pen.), Bergamo - Janov 0:2 (79. Džemaili, 81. Pavoletti), Boloňa - Chievo 0:1 (79. Pepe), Turín - Empoli 0:1 (56. Maccarone), Frosinone - Neapol 1:5 (81. Sammarco - 30. z pen. a 60. Higuaín, 20. Albiol, 59. Hamšík, 71. Gabbiadini), Hellas Verona - Palermo 0:1 (27. Vázquez), Sampdoria - Juventus 1:2 (64. Cassano - 17. Pogba, 46. Khedira). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články