Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Neymar a spol. řádili, Real konečně vyhrál

Barcelona – Šesté ligové vítězství v řadě si připsali fotbalisté Barcelony, když nezaváhali na domácí půdě v duelu se San Sebastianem, který rozdrtili poměrem 4:0. Fotbalisté Realu Madrid po dvou porážkách ve španělské lize zvítězili 2:0 v Eibaru. V tabulce jsou dál třetí s šestibodovým mankem na vedoucí Barcelonu. Villarreal, který bude 10. prosince posledním soupeřem Plzně v základní skupině Evropské ligy, podlehl Getafe 0:2. 

Neymar děkuje bohu, Barcelona Neymarovi
zdroj: ČTK/EFE/Alejandro Garcia

Real po ponižující porážce 0:4 v El Clásicu s Barcelonou čekal papírově lehký soupeř Eibar, ten však v dosavadních kolech jen dvakrát prohrál a na madridský celek ztrácel před utkáním jen čtyři body.

Svěřence Rafaela Beníteze poslal do vedení Gareth Bale trefou po rohovém kopu těsně před přestávkou. Pojišťující branku přidal "Bílý balet" osm minut před koncem z penalty, kterou proměnil Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonýr se postavil k jubilejní sté penaltě v kariéře, přičemž jeho úspěšnost při nich nyní činí 86 procent.

O góly v síti Villarrealu se postarali Ángel Lafita a Álvaro Vázquez. První vstřelil Lafita z hranice vápna po přihrávce Vázqueze v 21. minutě, půl hodiny nato spoluhráči asistenci vrátil rovnou před prázdnou branku. 

Barcelona dominovala

Ve 13. minutě se po Suárezově dloubáku k hlavičce dostal Iniesta, jeho pokus ale mířil do tyče. O chvíli později ale Alves poslal přihrávku do vápna Neymarovi a brazilský útočník se nemýlil. Jeho reprezentační kolega Alves připravil i druhou branku Barcelony, tentokrát pro Suáreze, jenž v posledních sedmi soutěžních duelech dal 11 gólů.

I v druhém dějství se radovali domácí ze dvou branek. Po Mathieuově pasu zvýšil Neymar a zaznamenal 14. trefu v sezoně. V nastavení pak právě Neymar asistoval Messimu. Barcelona na domácím stadionu porazila San Sebastian v posledních 18 ligových zápasech, z toho jedenáctkrát s čistým kontem. 

Tři body bralo i Atlético

Už ve třetí minutě duelu Atlética s Espaňolem otevřel skóre nejlepší střelec domácích Griezmann, který ve středu též dvěma góly rozhodl o výhře v Lize mistrů proti Galatasarayi Istanbul. Právě francouzský reprezentant společně s Viettem měli další šance, blízko gólu byli i Ferreira-Carrasco nebo Torres, další trefu ale Atlético nepřidalo.

Svěřenci Diega Simeoneho vyhráli třetí ligový zápas za sebou. V prvním poločase se Atléticu v souboji zranil portugalský záložník Tiago, následné vyšetření v nemocnici odhalilo zlomeninu pravé nohy.

Na čtvrté místo se po výhře 2:1 nad Gijónem posunula Celta Vigo. Rozhodující branku dal v 84. minutě Nolito, s osmi góly nejlepší střelec týmu. Překvapivě vysoko v tabulce se nachází La Coruňa, která je díky vítězství 2:0 na půdě předposledního Las Palmas pátá.

Villarreal podlehl Getafe 0:2 a v La Lize čeká na vítězství už tři zápasy. O góly v síti "Žluté ponorky" se postarali Ángel Lafita a Álvaro Vázquez. První vstřelil Lafita z hranice vápna po přihrávce Vázqueze v 21. minutě, půl hodiny nato svému spoluhráči asistenci vrátil rovnou před prázdnou branku.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:

FC Barcelona - San Sebastian 4:0 (22. a 53. Neymar, 41. Suárez, 90.+1 Messi), Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 1:0 (3. Griezmann), Málaga - Granada 2:2 (45. Charles, 57. Fornals - 83. El Arabi, 86. Rochina), Las Palmas - La Coruňa 0:2 (19. vlastní Simón, 90.+1 Pérez), Vigo - Sporting Gijón 2:1 (15. Orellana, 84. Nolito - 65. Castro), Getafe - Villarreal 2:0 (21. Lafita, 51. Vázquez), Getafe - Villarreal 2:0 (21. Lafita, 51. Vázquez), Eibar - Real Madrid 0:2 (43. Bale, 82. Ronaldo z pen.), Vallecano - Bilbao 0:3 (1., 24. z pen. a 60. Aduriz), FC Sevilla - Valencie 1:0 (50. Escudero)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články