Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nedvěd nevyloučil, že by jednou mohl vést český fotbal

Praha - Bývalý fotbalista Pavel Nedvěd nevyloučil možnost, že by se v budoucnu mohl chtít stát předsedou Fotbalové asociace ČR. Nyní se však plně soustředí na svou novou roli viceprezidenta Juventusu Turín, s kterým by si rád splnil sen a vyhrál Ligu mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Nedvěd dostal vyznamenání a prohlédl si Síň slávy

"Cíl je jasný a s tím jsem i do Juventusu šel dělat funkcionařinu. S prezidentem klubu jsme si slíbili, že vyhrajeme Ligu mistrů, kterou jsem na hřišti vyhrát nestihl. Už jsme tomu byli jednou blízko a prohráli jsme ve finále. Ale věříme, že budujeme mužstvo, které by do tří let mohlo být tak silné, aby uspělo," prohlásil Nedvěd.

Sám na to má nyní výrazný vliv, když před pár dny povýšil do role viceprezidenta klubu. "Stát se viceprezidentem takového klubu jako cizinec je velká čest a obrovská zodpovědnost. Moje práce by se ale příliš měnit neměla, měl bych se dál starat hlavně o sportovní část. Měnit by se asi mělo spíše to, že když prezident někam nebude moci jít, tak ho budu zastupovat. Budu tak zástupcem celého Juventusu," popsal třiačtyřicetiletý Nedvěd.

Bývalý kapitán české reprezentace ví, že má nyní v italském velkoklubu zřejmě nejvyšší funkci, na jakou mohl dosáhnout, jelikož role prezidenta patří členovi rodiny Agnelliů, vlastníků klubu. "Juventus byl vždy spjatý s rodinou Agnelliů. Je tomu tak 90 let a já si myslím, že bude napořád. Navíc prezident Andrea Agnelli je muž na svém místě. Takže být viceprezidentem je pro mě ta nejvyšší čest a ocenění mé práce," dodal Nedvěd.

Právě Andrea Agnelli nedávno prohlásil, že Nedvěd má nyní takové zkušenosti, že by mohl okamžitě vzít roli předsedy českého fotbalu. Sám Nedvěd tuto možnost do budoucna nevyloučil. "Andrea Agnelli to ale řekl jen jako příklad, že jsem za těch pár let ve vedení klubu udělal takový progres, že jsem se mohl stát viceprezidentem. Máme v plánu spolupracovat minimálně do roku 2018 a doufáme, že se nám podaří alespoň vyrovnat výsledky, které jsme měli dosud," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Státní vyznamenání dostal od Zemana i Nedvěd s Fibingerovou

Českému fotbalu však chce i nadále pomáhat podobně jako při zářijové cestě do Číny, kde jako člen delegace pomohl FAČR získat čínského sponzora. "Jsem rád, když mohu nárazově pomoct českému fotbalu a reprezentaci. Myslím, že jsme v Číně odvedli kus dobré práce. Máme nárazové projekty a jsme s FAČR domluveni, že jsem k dispozici, když to bude potřeba. Když to bude prospěšné pro český fotbal, tak do toho vždycky půjdu," slíbil.

Za přínos pro Českou republiku ho ve středu vyznamenal prezident Miloš Zeman. "Vážím si toho více než Zlatého míče," prohlásil nejlepší fotbalista Evropy za rok 2003. "Byl to skvělý večer, který mi ale kluci v Juventusu zkazili prohrou v Sassuolu. V sobotu hrajeme turínské derby, takže v pátek zase odlétám zpět do Itálie," řekl Nedvěd.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články