Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

V boji o Zlatý míč nic nového. Nechybějí kompletní útoky Barcelony a Realu

Curych - V nominaci 23 fotbalistů na ocenění Zlatý míč FIFA jsou všichni očekávaní kandidáti včetně největších favoritů Lionela Messiho a Cristiana Ronalda, kteří prestižní anketě kralují od roku 2008. Čeští zástupci v seznamu opět chybí. Seznam bude zúžen na trio finalistů 30. listopadu, vítěz bude oznámen 11. ledna v Curychu.

Slavící Cristiano Ronaldo z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

V nominaci jsou kompletní útočná tria obou španělských gigantů Realu Madrid a Barcelony, přezdívaná "BBC" a "MSN". O třetí Zlatý míč v řadě bude usilovat Portugalec Ronaldo, jenž v sobotu stanovil svým 324. gólem nový klubový rekord. Na seznam se vešli i jeho kolegové z útoku Karim Benzema z Francie a Velšan Gareth Bale.

Barcelonský útok zase spolu s čtyřnásobným vítězem ankety Messim z Argentiny zastupují Brazilec Neymar a Uruguayec Luis Suárez. Obávané trio jihoamerických kanonýrů se v minulé sezoně postaralo celkem o 122 gólů katalánského klubu.

Barcelona má coby úřadující vítěz Ligy mistrů, španělské nejvyšší soutěže a domácího poháru v nominaci nejvíc zástupců. Trojici "MSN" doplňují na šest španělský záložník Andrés Iniesta, argentinský obránce Javier Mascherano a Chorvat Ivan Rakitič.

Pět fotbalistů mají na seznamu Real a Bayern Mnichov. Jediným zástupcem mimo Evropu a Jižní Ameriku je záložník Manchesteru City Yaya Touré z Pobřeží slonoviny.

Je nám líto, video expirovalo.
V souboji o Zlatý míč staří známí
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články