Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bayern zdemoloval Borussii Dortmund 5:1, Kliment se poprvé trefil za Stuttgart

Berlín - Souboj dvou hlavních kandidátů na německý titul vyzněl jasně ve prospěch mistrovského Bayernu. Mnichované rozstříleli Borussii Dortmund 5:1, když se dvakrát trefili Müller a Lewandowski a skóre pečetil Götze. Pouhou minutu strávil na hřišti Jan Kliment a hned zaznamenal svou úvodní trefu v dresu Stuttgartu proti Hoffenheimu.

Slavící Thomas Müller (vlevo) a Robert Lewandowski
zdroj: imago sportfotodienst

První dvě vážnější příležitosti Bayernu si vypracoval Costa, gólman Bürki byl však pozorný. Nestačil ale ve 26. minutě na Müllerův pokus a o devět minut později navíc čelil pokutovému kopu, po němž znovu Müller zvýšil. Naději pro hosty vykřesal o minutu později Aubameyang, který se stal prvním hráčem v historii bundesligy, jenž se trefil v každém z prvních osmi kol.

Druhý poločas se ale vydařil mistrovskému Bayernu. Obrovskou formu z posledních zápasů potvrdil i proti svému bývalému týmu Lewandowski, který se prosadil hned dvakrát. Polský reprezentant vyrovnal rekord Christiana i Gerda Müllera, když vstřelil v prvních osmi zápasech sezony 12 branek. V posledních třech kolech navíc Lewandowski dal devět gólů, což se před ním nikomu v bundeslize nepovedlo.

Na konečných 5:1 upravil další bývalý hráč Dortmundu Götze a Borussia musela strávit první porážku v sezoně.

Gólová radost Jana Klimenta
zdroj: DPA autor: Uwe Anspach

Kliment začal duel s Hoffenheimem na lavičce vedle krajana Adama Hlouška, ale v 63. minutě se v rámci trojího střídání dostal na hřiště, aby se pokusil zareagovat na vedoucí gól domácího Kevina Vollanda z penalty.

Mládežnický reprezentant, který do Německa přestoupil v létě po vydařeném domácím mistrovství Evropy hráčů do 21 let z Jihlavy, se trefil už v následující minutě, kdy usměrnil na vzdálenější tyč centr z rohového kopu Daniela Didaviho.

Vedení vrátil Hoffenheimu druhým gólem Volland, jenže v poslední minutě zařídil Stuttgartu čtvrtý bod v sezoně Timo Werner. Za Hoffenheim odehrál celý zápas bek Pavel Kadeřábek.

Schalke po šesti výhrách v řadě nečekaně prohrálo doma s Kolínem nad Rýnem 0:3. Tým z Gelsenkirchenu byl sice střelecky mírně aktivnější než soupeř, své pokusy ale na rozdíl od hostů zužitkovat nedokázal.

Skóre otevřel v závěru poločasu Modeste, který do Kolína před sezonou přestoupil z Hoffenheimu. V 80. minutě si Gerhardt pohrál s obranou Schalke a zvýšil, o čtyři minuty později zpečetil stav Zoller, který se prosadil po minutě na hřišti. Kolín potvrdil, že se mu v poslední době na Schalke daří: už potřetí za sebou ve vzájemných zápasech naplno bodoval.

Mönchengladbach a Wolfsburg ve středu shodně prohrály v Lize mistrů s manchesterskými týmy 1:2 a ve vzájemném duelu to dlouho vypadalo na remízu, než v poslední čtvrthodině rozhodli Havard Nordtveit a Ibrahima Traoré. Nový kouč André Schubert zaznamenal ve třetím bundesligovém utkání na lavičce Borussie třetí výhru.

Brankář Hamburku Jaroslav Drobný, který nastoupil popáté za sebou v základní sestavě, nezabránil porážce 0:3 s berlínskou Herthou v sestavě s Vladimírem Daridou. Poprvé ho z hranice pokutového území překonal Salomon Kalou, ve druhé půli krátce po sobě skóroval ještě dvakrát Vedad Ibiševič.

Ingolstadt zdolal doma Frankfurt 2:0, útočník domácích Tomáš Pekhart do hry z lavičky nezasáhl stejně jako forvard hostů Václav Kadlec. Brémy s obráncem Theodorem Gebre Selassiem prohrály v Hannoveru 0:1 a soupeř díky tomu opustil poslední příčku tabulky.

Výsledky 8. kola bundesligy

Hannover - Brémy 1:0 (55. Sané), Hertha Berlín - Hamburk 3:0 (76. a 78. Ibiševič, 17. Kalou), Hoffenheim - Stuttgart 2:2 (33. z pen. a 77. Volland - 64. Kliment, 90. Werner), Ingolstadt - Eintracht Frankfurt 2:0 (78. Gross, 84. Lex), Mönchengladbach - Wolfsburg 2:0 (75. Nordtveit, 79. Traoré), Schalke - Kolín nad Rýnem 0:3 (45. Modeste, 80. Gerhardt, 84. Zoller), Bayern Mnichov - Dortmund 5:1 (26. a 35. z pen. Müller, 46. a 58. Lewandowski, 66. Götze - 36. Aubameyang), Leverkusen - Augsburg 1:1 (39. Bellarabi - 12. vlastní Leno). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články