Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Inter zůstává suverénně na čele, Juventus poprvé v lize zvítězil

Řím - I po čtyřech utkáních zůstává bez ztráty na čele Serie A milánský Inter. Nerazzurri zvítězili na hřišti Chieva, jež do té doby rovněž procházelo sezonou bez porážky. O výhře výběru Roberta Manciniho rozhodl před přestávkou mladý kapitán Mauro Icardi. Zvítězil i městský rival Interu, AC Milán, když si v domácím prostředí poradil po pohledném utkání s Palermem a vyhrál 3:2. První tři body v Serii A si připsal Juventus, když zvítězil na hřišti Janova 2:0, naopak AS Řím zaváhal doma se Sassuolem, když pouze remizoval 2:2.

Slavící Mauro Icardi
zdroj: imago sportfotodienst

Interu stačil k vítězství ve Veroně jediný gól, o který se krátce před poločasovou přestávkou postaral Mauro Icardi. Chievo, jemuž se v předchozích kolech podařilo uhrát remízu s obhájcem titulu Juventusem a triumfovat 4:0 nad Laziem, zaznamenalo první porážku v sezoně.

AC si spravilo chuť po týden staré porážce v milánském derby s Interem. Proti Palermu to ovšem jednoduché rozhodně nemělo. Jako první se prosadil domácí útočník Carlos Bacca, kterému pohotově připravil míč Bonaventura. Palermo ovšem po chvíli vyrovnalo, po rohovém kopu se trefil Oscar Hiljemark. Ještě do půle se z přímého kopu trefil Giacomo Bonaventura a vrátil AC vedení.

I podruhé však Palermo dokázalo vyrovnat, po nahrávce Gilardina se opět prosadil Hiljemark. Rossoneri však nakonec uspěli i ve svém druhém domácím zápase. Jen dvě minuty po Hiljemarkově vyrovnání našel krásný Kuckův centr hlavu Carlose Baccy a také kolumbijský útočník se prosadil podruhé v zápase. V druhém sobotním utkání Serie A vyhrálo Empoli na půdě Udine 2:1.

Juventus se po sérii ztrát konečně dočkal vítězství a navázal na úterní výhru 2:1 z Ligy mistrů nad Manchesterem City. Do vedení na hřišti FC Janov mu pomohl brankář soupeře Eugenio Lamanna, který si srazil do vlastní sítě míč poté, co ho předtím Paul Pogba namířil do břevna.

Francouzský reprezentant Pogba se mezi střelce přece jen zapsal v 60. minutě, kdy proměnil pokutový kop. Janovský tým v té době hrál po vyloučení Armanda Izza v deseti a na snížení či obrat už se nezmohl a duel skončil 2:0.

Nejbližším pronásledovatelem Interu je po čtvrtém kole městský rival Juventusu FC Turín. Ten zásluhou dvou branek Fabia Quagliarelly z úvodní půlhodiny porazil v dalším turínsko-janovském měření sil Sampdorii rovněž 2:0.

Třetí příčku drží po remíze 2:2 se Sassuolem AS Řím, který dvakrát dotahoval skóre. Jubilejním třístým soutěžním gólem v dresu AS k zisku bodu přispěl kapitán Francesco Totti. V Serii A si kanonýr, který příští týden oslaví 39. narozeniny, připsal 244. zásah.

Lazio i podruhé na hřišti soupeře schytalo debakl. Po porážce 0:4 s Chievem dnes inkasovalo v utkání uchazečů o poháry na hřišti Neapole dokonce pětkrát. Domácí přitom zaznamenali první ligové vítězství v sezoně.

Výsledky 4. kola Serie A

Udine - Empoli 1:2 (19. Zapata - 73. Paredes, 90.+3 Maccarone), AC Milán - Palermo 3:2 (21. a 75. Bacca, 40. Bonaventura - 32. a 73. Hiljemark), Chievo - Inter Milán 0:1 (42. Icardi), AS Řím - Sassuolo 2:2 (36. Totti, 49. Salah - 22. Defrel, 45. Politano), Bergamo - Hellas Verona 1:1 (89. Moralez - 90.+7 Pisano), Boloňa - Frosinone 1:0 (27. Mounier), FC Janov - Juventus Turín 0:2 (37. vlastní Lamanna, 60. Pogba z pen.), FC Turín - Sampdoria Janov 2:0 (18. a 24. Quagliarella), Carpi - Fiorentina 0:1 (35. Babacar), Neapol - Lazio Řím 5:0 (14. a 59. Higuaín, 35. Allan, 47. Insigne, 79. Gabbiadini). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články