Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Bayern udolal Augsburg, Brémy přehrály Hoffenheim

Berlín - I po čtyřech kolech zůstává na čele bundesligy Borussia Dortmund o skóre před Bayernem Mnichov. Oba týmy si udržely stoprocentní bilanci, když Bayern po dlouhém dobývání nakonec udolal Augsburg 2:1 gólem Müllera z penalty z poslední minuty, a Dortmund zvítězil 4:2 na hřišti Hannoveru. V souboji týmů s českými hráči porazily Brémy 3:1 Hoffenheim.

Radující se fotbalisté Bayernu
zdroj: DPA autor: Andreas Gebert

Bayern se dostal v prvním poločase zápasu s Augsburgem do několika šancí, ve 43. minutě ale překvapivě otevřeli skóre hosté. Tvrdou střelou zblízka se prosadil záložník Esswein. Bayern doma inkasoval po 332 minutách, naposledy jej překonal v květnu právě Augsburg.

Po přestávce svěřenci trenéra Guardioly navýšili tlak a v 77. minutě se dočkali vyrovnání, třetí gól v sezoně oslavil polský reprezentant Lewandowski. Obrat dokonal v poslední minutě Müller z přísně nařízené penalty.

Dortmund sice v Hannoveru začal aktivně, po sérii neproměněných šancí ale inkasoval jako první. Po Andreasenově přihrávce před bránu překonal gólmana Bürkiho Sobiech. Hosté ale stihli otočit skóre ještě v prvním poločase. Nejprve po faulu Felipeho rozhodčí Siebert nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Aubameyang, o chvíli později se po Ginterově pasu prosadil Mchitarjan.

Ani Borussia ale vedení dlouho neudržela, v 53. minutě se znovu prosadil polský útočník Sobiech po chybě obránce Hummelse, který dnes nastoupil ke 200. bundesligovému utkání. Obránci Hannoveru Felipemu se ale nepovedl závěr utkání a poté, co vrátil Dortmundu jednogólový náskok vlastním gólem, zahrál v 84. minutě ve vápně rukou a výhru hostů zpečetil z další penalty Aubameyang.

Hertha Berlín vstřelila v prvním dějství dva góly po dvou střelách na branku a Stuttgart porazila 2:1, rozhodující trefu si připsal Lustenberger. Záložník Herthy Vladimír Darida i stoper Stuttgartu Adam Hloušek odehráli celé utkání.

Úspěch si připsali oba nováčci. Zatímco Ingolstadt remizoval s Wolfsburgem 0:0, Darmstadt zvítězil 1:0 na hřišti favorizovaného Leverkusenu a v této sezoně zatím nepoznal hořkost porážky.

Do sestavy Frankfurtu se po zranění vrátil nejlepší střelec loňského ročníku bundesligy Meier a stal se hrdinou zápasu s Kolínem nad Rýnem. K výhře 6:2 přispěl hattrickem, dvakrát se prosadil Castaignos a jeden gól dal Seferovic. Za hosty skórovali Modeste a Heintz. Poslední dvě minuty duelu odehrál Václav Kadlec, který na hřišti nahradil právě Meiera.

Brémy porazily Hoffenheim 3:1

Po dvou brankách v nastaveném čase zvítězili fotbalisté Brém na hřišti Hoffenheimu, který stále čeká na první výhru v sezoně. V obou týmech nastoupili na místě pravého obránce čeští reprezentanti, domácí Pavel Kadeřábek i hostující Theo Gebre Selassie odehráli celý zápas.

Právě Gebre Selassie se podílel na úvodní brance zápasu. Jeho centr se od Ujaha odrazil k Junuzuvicovi a rakouský záložník se trefil přesně k tyči domácí branky. Hoffenheim vyrovnal jen chvíli po přestávce. Ujah vyslal za obranu Vargase a chilský útočník, který na hřiště přišel o poločasové přestávce, poslal míč do sítě.

Nakonec slavily Brémy. V nastaveném čase po Kadeřábkově ztrátě unikl domácí obraně Pizarro, posunul míč na Ujaha a ten ho dokázal usměrnit mimo dosah brankáře Baumanna. Třetí gól přidal svým druhým zásahem Junuzovic.

Radost fotbalistů Schalke
zdroj: imago sportfotodienst

Schalke na domácí půdě porazilo Mohuč. Hlavně v prvním poločase měli domácí velkou převahu, hned ve čtvrté minutě neproměnil pokutový kop Klaas-Jan Huntelaar. Byla to už jeho čtvrtá neúspěšná penalta v řadě. Ještě do půle se i přes velmi dobrý výkon hostujícího brankáře Kariuse Schalke prosadilo. Po rohu Geise se hlavou trefil Joël Matip. Jenže z ojedinělé šance se prosadila také Mohuč, Malli dorazil do prázdné branky střelu Clemense, která skončila na tyči.

Po hodině hry napravil penaltové selhání Huntelaar, který křížnou střelou rozhodl o výhře Schalke. Domácí ještě v závěru skvělým zákrokem podržel Fährmann, který v obrovské šanci reflexivně vyrazil střelu Muta z malého vápna.

Schalke hrálo v sestavě: Fährmann - Caicara, Matip, Neustädter, Aogo - Choupo-Moting (62. Sané), Geis (90.+3 Ayhan), Goretzka, Mayer (90.+1 Kolašinac) - Huntelaar, Di Santo.

Výsledky 4. kola bundesligy

Bayern Mnichov - Augsburg 2:1 (77. Lewandowski, 90. Müller z pen. - 43. Esswein), Hannover - Dortmund 2:4 (18. a 53. Sobiech - 35. a 85. Aubameyang z pen., 44. Mchitarjan, 67. vlastní Felipe), Hertha Berlín - Stuttgart 2:1 (14. Haraguči, 45.+3 Lustenberger - 36. Sunjič), Ingolstadt - Wolfsburg 0:0, Leverkusen - Darmstadt 0:1 (8. Sulu), Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 6:2 (4., 23. a 87. Meier, 15. a 30. Castaignos, 73. Seferovic - 28. Modeste, 81. Heintz), Hoffenheim - Brémy 1:3 (49. Vargas - 45. a 90.+3 Junuzovič, 90.+2 Ujah).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články