Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Manchester United poprvé ztratil body, Leicester je včele

Manchester - Fotbalisté Manchesteru United poprvé v sezoně ztratili body. Svěřenci Louise van Gaala ve třetím kole anglické ligy remizovali s Newcastlem 0:0. V základní sestavě "Rudých ďáblů" poprvé nastoupil německý záložník Bastian Schweinsteiger, jenž před sezonou přestoupil do Manchesteru z Bayernu Mnichov. Leicester zůstal i po třetím kole neporažen, s Tottenhamem remizoval 1:1 a je v čele neúplné tabulky.

Bastian Schweinsteiger v dresu Manchesteru United
zdroj: ČTK

Už ve čtvrté minutě rozvlnil síť Newcastlu Rooney, rozhodčí však gól neuznal pro ofsajd. Manchester pokračoval v ofenzivním snažení, Matovu povedenou přízemní střelu k tyči zneškodnil gólman Krul. Ve 23. minutě se mohli do vedení dostat hosté, Mitrovič však trefil břevno. Další velkou šanci si Manchester vypracoval až v 80. minutě, proti střídajícímu Hernándezovi ale včas vyběhl Krul. Na začátku nastaveného času domácí obránce Smalling hlavičkoval do tyče.

Manchester v novém ročníku Premier League dosud neinkasoval, Newcastle brankáře Romera ani jednou neohrozil. Přesto "Straky" poprvé po sedmi zápasech bodovaly na hřišti soupeře. "Odehráli jsme jeden z nejlepších zápasů, ztratili jsme však dva body a s výsledkem spokojený nejsem. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale měli jsme dost smůly," posteskl si kouč Van Gaal. Obránce Newcastlu Fabricio Coloccini byl s remízou spokojený. "Je to pro nás důležitý výsledek. Bylo těžké hrát na Old Trafford, domácí hodně drželi míč. Měli jsme pokyn co nejlépe bránit a to se nám povedlo," uvedl.

Divoká přestřelka se odehrála v Londýně, kde West Ham prohrál s ligovým nováčkem Bournemouthem 3:4. Hrdinou hostů se stal Callum Wilson, jenž se na prvním tříbodovém zisku Bournemouthu v nejvyšší soutěži podílel hattrickem.

"Byl to zvláštní zápas. V prvním poločase jsme kontrolovali hru, po pauze jsme dovolili West Hamu vrátit se do utkání. Všechna čest hráčům, že dotáhli zápas do vítězného konce. Klíčové bylo, jak jsme zareagovali za stavu 2:2, Marc Pugh vstřelil klíčový třetí gól. Zasloužili jsme si vyhrát," pochválil své svěřence kouč Bournemouthu Eddie Howe. "V prvních dvou zápasech hrála roli nervozita. Dnes jsme ale prokázali, že si věříme. Něco ještě musíme upravit, ale je to fantastický výsledek, který vlil do týmu sebevědomí," uvedl třígólový střelec Wilson.

Leicester zůstal i po třetím kole neporažen, s Tottenhamem remizoval 1:1 a je v čele neúplné tabulky. Hosty poslal do vedení v 81. minutě Alli, o minutu později ale vyrovnal Mahrez, jenž si v této sezoně připsal už čtyři zásahy. Bez porážky je zatím také Swansea, která remizovala na hřišti Sunderlandu 1:1. Stejným poměrem skončil zápas mezi Norwichem a Stoke, za který poprvé po příchodu z Interu Milán nastoupil švýcarský reprezentant Xherdan Shaqiri a připsal si asistenci u Dioufova gólu. 

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:   Manchester United - Newcastle 0:0, Crystal Palace - Aston Villa 2:1 (71. Dann, 87. Sako - 77. vlastní Souaré), Leicester - Tottenham 1:1 (83. Mahrez - 81. Alli), Norwich - Stoke 1:1 (28. Martin - 11. Diouf), Sunderland - Swansea 1:1 (62. Defoe - 45.+2 Gomis), West Ham United - Bournemouth 3:4 (48. Noble z pen., 53. Kouyaté, 83. Maiga - 11., 28. a 79. z pen. Wilson, 66. Pugh)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články