Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Manchester si pořídil brankáře Romeru. Odejde De Gea?

Manchester - Manchester United posílil argentinský reprezentační brankář Sergio Romero a okamžitě se rozvířily spekulace, co jeho příchod znamená pro aktuální gólmanskou dvojici United. Romerovo angažmá totiž může být jak definitivním stvrzením odchodu náhradníka Víctora Valdése, který prý má s koučem Luisem van Gaalem spory, tak i náznakem, že v Manchesteru už se počítá s prodejem jedničky Davida de Gey, o něhož má údajně enormní zájem Real Madrid.

"Musíme se připravovat na sezonu s rizikem, že David de Gea odejde. Proto jsem rád, že jsme získali Sergia, který by mohl tento problém vyřešit," poznamenal Van Gaal. Osmadvacetiletý finalista mistrovství světa přichází na Old Trafford jako volný hráč po vypršení smlouvy v Sampdorii Janov a s United podepsal tříletý kontrakt s opcí na ještě jednu sezonu.

Romero se v Manchesteru sejde s Van Gaalem, pod jehož vedením chytal v Alkmaaru. Společně získali v roce 2009 nizozemský titul. K novému klubu se dvaašedesátinásobný argentinský reprezentant připojí na nynějším turné ve Spojených státech.

"Sergio je velmi dobrý gólman, jsem nadšený, že ho budu mít v Manchesteru United. Loni v Brazílii prožil skvělé mistrovství světa, na což bych ale raději moc nevzpomínal," uvedl Van Gaal. Na MS vedl Nizozemsko, které Romero pomohl vyřadit v semifinále v penaltovém rozstřelu, v němž chytil střely Rona Vlaara a Wesleyho Sneijdera. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články