Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jízda "Reggae Boyz" skončila ve finále, z triumfu na Zlatém poháru se radují Mexičané

Philadelphia - Rekordní sedmý titul získali na Zlatém poháru fotbalisté Mexika. Favorizovaní Mexičané, kteří prošli do finále po dvou kontroverzních výhrách v play-off, porazili Jamajku v bitvě o celkový triumf 3:1. Šampionát zemí Severní a Střední Ameriky, jenž se hraje jako Zlatý pohár až od roku 1991, ovládli Mexičané celkově podesáté.

Zlatý pohár patří Mexiku
zdroj: ČTK/ZUMA/David Leah

Skóre zápasu otevřel ve 31. minutě Andrés Guardado, jenž se postaral o čtvrtý mexický gól ve vyřazovacích bojích za sebou, ale poprvé to nebylo ze značky pokutového kopu. Záložník Eindhovenu se brankami z (velmi diskutovaných) penalt zasloužil o výhru 1:0 nad Kostarikou ve čtvrtfinále i o semifinálové vítězství 2:1 nad Panamou.

Tentokrát Guardado skóroval levačkou z voleje a vstřelil šestý gól na turnaji. V tabulce střelců Zlatého poháru skončil o jednu branku za Američanem Clintem Dempseym, byl však zvolen nejlepším hráčem šampionátu.

Vedení Mexičanů pojistil krátce po přestávce Jesús Corona, který obral o míč Michaela Hectora, jehož další chybu potrestal v 61. minutě třetí brankou Oribe Peralta. Čestný úspěch "Reggae Boyz", kteří hráli finále Zlatého poháru poprvé v historii, zaznamenal v 80. minutě Darren Mattocks.

"Pro mě je tohle stříbro jako zlato. Nikdo nám před turnajem nedával šanci," uvedl německý kouč Jamajky Winfried Schäfer, jehož svěřenci v semifinále nečekaně porazili domácí Spojené státy.

Mexičany čeká 9. října v Pasadeně souboj s USA o to, která ze zemí bude reprezentovat zónu CONCACAF na Poháru FIFA v roce 2017 v Rusku. "Dnes jsme vyhráli zápas, ale svůj cíl jsme ještě nesplnili," řekl s výhledem na prestižní zápas mexický kouč Miguel Herrera. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články