Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Téveze přijali v Buenos Aires jako národního hrdinu

Turín – Carlos Tévez se vrátil do argentinského týmu Boca Juniors a fanoušci ho přivítali jako národního hrdinu. Jedenatřicetiletý útočník prožil posledních jedenáct let v týmech jako Manchester United, Manchester City nebo Juventus a nyní se vrací do svého mateřského klubu s velkou pompou.

Carlos Tévez
zdroj: Reuters

Návrat Carlose Teveze do Bocy Juniors slavily tisíce fanoušků přímo na stadionu La Bombonera v Buenos Aires. "Nemohl jsem si vybrat lepší čas na návrat. Nedá se to s ničím srovnat. Tady jsem doma, mám tu rodinu a spoustu fanoušků, kteří mě vždy podporovali. A navíc nemusím mluvit anglicky nebo italsky," uvedl jedenatřicetiletý argentinský útočník.

S vedením Boky Juniors se "Apač", jak mu domácí fanoušci přezdívají, dohodl na tříleté smlouvě. Oblékat bude dres s prestižním číslem 10.

Je nám líto, video expirovalo.
Téveze čekalo v Buenos Aires velkolepé přijetí

"Nejvíce jsem se toho naučil za poslední dva roky v Itálii. Hodně jsem vyrostl jako fotbalista i jako člověk. Už vím, co to znamená být součást týmu a jak správně reprezentovat svůj klub," dodal Tévez, který byl oficiálně prodán za 6,5 milionu eur (176 milionů korun).

Z cílové částky nedostane Juventus ani cent. Argentincům totiž zaplatí 3,5 milionu za dvouleté hostování útočníka Guida Vadaly a po milionu eur za práva na každého z tria záložníků Rodrigo Bentancur, Franco Cristaldo a Adrián Cubas. Za předem dohodnuté částky může turínský velkoklub do dubna roku 2017 na tyto hráče uplatnit opci a získat je plně do svého vlastnictví.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články