Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Capello končí u ruské reprezentace, dostane tučné odstupné

Moskva - Italský trenér Fabio Capello po třech letech skončil u ruské fotbalové reprezentace. Vedení tamní asociace devětašedesátiletého kouče odvolalo. Podle agentury R-Sport mu za rozvázání smlouvy bude jako kompenzace vyplaceno 930 milionů rublů (asi 402 milionů korun).

Fabio Capello
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Capellova pozice na lavičce Ruska byla po sérii špatných výkonů v ohrožení. Po červnové prohře 0:1 s Rakouskem v kvalifikaci mistrovství Evropy 2016 týmu dokonce hrozí, že na šampionát nepostoupí.

Zkušený kouč sice přečkal červnové jednání výkonného výboru, ale nyní podle svazového webu skončil na základě vzájemné dohody.

Nástupce nejspíše z řad tuzemských trenérů

Podle médií by Capella mohl u reprezentace nahradit nejspíš současný trenér CSKA Moskva Leonid Sluckij. Viceprezident svazu Nikita Simoňan uvedl, že nový kouč bude Rus a bude jmenován do konce července. Jako další kandidáty jmenoval například Jurije Sjomina, Kurbana Berdyjeva, Alexandra Boroďuka nebo Stanislava Čerčesova.

Problémy zhoršoval Capellův lukrativní kontrakt, který platil do mistrovství světa 2018, jež se uskuteční právě v Rusku. Svaz měl opakovaně problémy s hrazením jeho platu, několikrát mu musel finančně vypomoci miliardář Ališer Usmanov. Naposledy svazu daroval 300 milionů rublů (130 milionů korun), z čehož funkcionáři dluhy vůči Italovi vyrovnali.

Je nám líto, video expirovalo.
Cappelo skončil u ruské reprezentace a vyinkasoval tučné odstupné
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články