Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Izrael by kvůli rasismu měl být vyloučen z FIFA, zní z Palestiny

Tel Aviv - Politika často přesahuje do sportu a výjimkou nejsou ani izraelsko-palestinské vztahy. Palestina žádá vyloučení Izraele ze soutěží FIFA kvůli údajnému porušování pravidel o volném pohybu hráčů a rasistickému chování. Napětí už řeší i předseda FIFA Sepp Blatter. Ten se setkal se zástupci obou zemí a zasadil se o odložení hlasování o vyloučení Izraele.

Je nám líto, video expirovalo.
Palestina chce vyloučit Izrael z FIFA

Mírový proces mezi Palestinci a Izraelci je na mrtvém bodě od nezdaru nové americké iniciativy v dubnu 2014. Na západním břehu Jordánu tak stále dochází k palestinským protestům proti Izraeli. Tentokrát se týkaly fotbalu. Palestinci totiž chtějí, aby FIFA vyloučila Izrael ze svých soutěží.

Šéf FIFA Blatter se proto setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. "Fotbal je nejen skvělou hrou, ale také prostředkem míru. Fotbal totiž může vytvořit klidnou atmosféru, a já jsem tady na mírové misi. Ale potřebujeme, aby vlády na obou stranách spolupracovaly," uvedl Blatter. "Sport nesmíte míchat s politikou, jinak ho zničíte. My pomáháme palestinskému fotbalu a pomáhat chceme i dál, proto uděláme vše pro to, aby jsme vyřešili vzniklou situaci," dodal Netanjahu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články