Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Leverkusen porazil mistrovský Bayern, Hamburk opustil sestupové místo

Mnichov - Fotbalisté Leverkusenu porazili v německé lize Bayern Mnichov 2:0 a minimálně do neděle se posunuli na třetí místo před Mönchengladbach. Wolfsburg potřetí v řadě nevyhrál, s Hannoverem ztratil dvoubrankové vedení a jen remizoval 2:2. Schalke v divoké přestřelce se Stuttgartem zvítězilo 3:2, uspěly také Brémy s Theodorem Gebre Selassiem v sestavě, když porazily Frankfurt 1:0.

Wolfsburg - Hannover
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bayern Mnichov si už v předchozím kole zajistil mistrovský titul, pro Leverkusen šlo ale o důležité utkání a už v 11. minutě jeho útočník Kiessling dostal míč do sítě Bayernu, v době finální přihrávky však stál v ofsajdu. Hosté mohli otevřít skóre o čtvrt hodiny později, kdy Götze už překonal gólmana Lena, gólu však zabránil skluzem obránce Jedvaj.

Leno podržel Leverkusen na začátku druhé půle při pokusu Pizarra a pak už úřadovali domácí. Nejprve v 55. minutě Calhanoglu překonal Neuera z přímého kopu, v závěru pak Bellarabi vybojoval míč a poslal jej Brandtovi, který pojistil náskok domácích a stylově oslavil devatenácté narozeniny. Leverkusen prodloužil sérii bez porážky na deset utkání.

Wolfsburg se do vedení proti Hannoveru dostal ve 24. minutě, De Bruyne udržel míč před dotírajícími obránci a poslal přesný centr do vápna na Dosta, který se prosadil poprvé od 1. března, přesto už má na kontě v této bundesligové sezoně 14 branek. V závěru poločasu střelou zpoza vápna Perišič. Hannover se ale v druhém poločase nadechl k překvapivému vyrovnání. Nejprve ihned po přestávce snížil střídající Briand, navázal na něj o jedenáct minut později Sané povedenou střelou nůžkami.

Hamburk vyhrál v Mohuči a je mimo sestupová místa

Hamburk zvítězil na půdě Mohuče 2:1 a ze sedmnáctého místa poskočil na nesestupovou čtrnáctou pozici. Pět týmů na konci tabulky bundesligy nyní dělí jen čtyři body. Hamburk vyhrál už v minulém kole nad Augsburgem a vzestup formy potvrdil i na půdě desáté Mohuče. Byl sice na začátku utkání pod velkým tlakem a dvakrát ho podržel brankář Adler, ale po nešťastné hlavičce domácího Baumgartlingera do vlastní brány se ujal vedení.

Ačkoliv hru tvořila především Mohuč, měli hosté také řadu šancí na zvýšení skóre. Jenže to se jim nepodařilo a v 76. minutě po povedené akci srovnal Malli. Hosté dokonce mohli přijít o všechny body, jenže je opět podržel Adler, který znovu dostal přednost před Drobným.

Hamburk ovšem nakonec přece jen slavil důležité vítězství, tři minuty před koncem se po odraženém míči z vápna trefil přesně k tyči srbský záložník Kačar.

Schalke nastoupilo do zápasu s posledním Stuttgartem aktivně a už v deváté minutě otevřelo skóre, když se trefil nizozemský reprezentant Huntelaar. Hosté, za které nemohl kvůli červené kartě ze zápasu minulého kola s Freiburgem (2:2) nastoupit Adam Hloušek, ale přežili následný tlak Schalke a dosáhli ve 22. minutě na vyrovnání. Osmý gól v sezoně si připsal Harnik. Na začátku druhého dějství dokonal obrat Kostič, když si druhou asistenci připsal Ginczek. Nebyl to však jediný zvrat v utkání. Na 2:2 srovnal v 78. minutě Huntelaar a o prvním tříbodovém zisku pro Schalke po šesti zápasech rozhodl v závěru vlastní gól Kleina.

Brémy měly v prvním dějství duelu s Frankfurtem více ze hry, do jedné ze šancí se dostal také český obránce Theodor Gebre Selassie, jeho akrobatický pokus ale zneškodnil gólman Trapp. Na gól si museli domácí počkat do 66. minuty, kdy se prosadil podeváté v sezoně Selke. Frankfurt zareagovat nedokázal a počtvrté v řadě nevstřelil branku. Brémy se posunuly na sedmé místo o bod za Augsburg, který remizoval s Kolínem nad Rýnem bez branek.

V sestavě Freiburgu tentokrát nechyběla česká dvojice Pavel Krmaš, Vladimír Darida, jenž se v základu objevil poprvé od 15. března. Do šaten šli s jednobrankovým vedením nad Paderbornem, o které se postaral Petersen. Střetnutí dvou celků ohrožených sestupem ale nakonec skončilo výhrou hostů 2:1, o niž se zasloužil dvěma brankami střídající Rupp.

Výsledky 31. kola německé fotbalové ligy:

Augsburg - Kolín nad Rýnem 0:0, Brémy - Eintracht Frankfurt 1:0 (66. Selke), Freiburg - Paderborn 1:2 (40. Petersen - 70. a 80. Rupp), Hoffenheim - Dortmund 1:1 (33. Volland - 35. Hummels), Schalke - Stuttgart 3:2 (9. a 78. Huntelaar, 89. vlastní Klein - 22. Harnik, 51. Kostič), Wolfsburg - Hannover 2:2 (24. Dost, 45. Perišič - 47. Briand, 58. Sané), Leverkusen - Bayern Mnichov 2:0 (55. Calhanoglu, 81. Brandt), Mohuč - Hamburk 1:2 (76. Malli - 37. vlastní Baumgartlinger, 87. Kacar).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články