Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Barcelona opanovala El Clásico a nakročila k titulu

Barcelona - Barcelona vybojovala důležité vítězství v El Clásicu nad Realem Madrid a na čele tabulky se díky vítězství 2:1 od Los Blancos odpoutala na rozdíl čtyř bodů. Na úvodní gól Mathiea ještě dokázal odpovědět Ronaldo, o vítězství domácích Blaugranés však v druhém poločase rozhodl Luis Suárez.

Slavící hráči Barcelony
zdroj: AP autor: Manu Fernandez

První velkou šanci viděli fanoušci na stadionu Camp Nou v 12. minutě, Benzema v pokutovém území nacentroval na Ronalda, který trefil břevno. Portugalský kanonýr nastřelil v roce 2015 v lize brankovou konstrukci už čtyřikrát. O sedm minut později se dostali domácí do vedení. Messi z přímého kopu nacentroval na nedůsledně bráněného obránce Mathieua, jenž dal první gól v této sezoně La Ligy.

Ještě do přestávky ale stihli hosté srovnat, v 31. minutě Benzema patičkou poslal míč ve vápně na Ronalda a ten si připsal 31. trefu v sezoně. Portugalec se v posledních osmi utkáních na hřišti Barcelony prosadil sedmkrát. I nadále se tlačili do útoku více hosté, ve 40. minutě Bale překonal brankáře Brava, gól však nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Do druhé půle nastoupil "Bílý balet" také aktivněji, při Benzemově střele se zaskvěl Bravo. Pak ale zaúřadoval katalánský tým, Alves poslal vynikající přihrávku za obranu na Suáreze a uruguayský útočník rozhodl svou osmou ligovou trefu v sezoně. Zbytek utkání již měla Barcelona víceméně pod kontrolou a svůj náskok mohla i několikrát zvýšit, ani jeden z útočné trojice Messi - Neymar - Suárez však v dobrých šancích nepřekonali Casillase. Real prohrál ve dvou venkovních duelech v La Lize za sebou poprvé od září 2012.

Barcelona - Real Madrid 2:1 (1:1)

Branky: 19. Mathieu, 56. Suárez – 31. Ronaldo. ŽK: Suárez, Alba, Mascherano, Alves – pepe, Ronaldo, Ramos, Carvajal, Modrič, Isco.

Barcelona: Bravo – Alves, Pique, Mathieu, Alba – Rakitič (76. Busquets), Mascherano, Iniesta (80. Xavi) – Messi, Suárez, Neymar (85. Rafinha)
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe (73. Varane), Ramos, Marcelo – Modrič (88. Silva), Kroos, Isco (80. Jesé) – Bale, Benzema, Ronaldo

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články