Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Potvrzeno: Hušbauer míří do Cagliari, Spartu posílí neznámý Američan

Praha - Chybí jen doladit administrativní detaily a Josef Hušbauer zamíří na hostování ze Sparty do Cagliari. Italský celek by měl za roční hostování zaplatit milion eur (asi 28 milionů korun), pokud by posléze uplatnil i opci na přestup, doplatí další zhruba tři miliony eur. Sparta zároveň odtajnila první letošní posilu - konkurenci v útoku by měl rozšířit neznámý Američan Fabrice Picault. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťan Hušbauer má namířeno do Cagliari

"Smlouva ještě podepsaná není, ale kluby jsou domluvené a můžu potvrdit, že Pepa už odcestoval do Itálie," řekl člen představenstva Sparty Jakuba Otava. Cagliari stálo o Hušbauera už v létě, kdy si devítinásobného reprezentanta vyhlédl jako posilu trenér Zdeněk Zeman.

Český kouč byl o Vánocích kvůli špatným výsledkům odvolán, ale ani po příchodu jeho nástupce Gianfranka Zoly neztratil aktuálně 18. celek Serie A o bývalého záložníka Žižkova, Příbrami a Ostravy zájem.

Hušbauera, který v minulé sezoně dovedl Spartu jako nejlepší ligový střelec k titulu, by mohl ve Spartě nahradit Jan Kopic z Jablonce. "Je to jedno ze jmen, která figurují na našem seznamu. Nějaká jednání probíhají, ale máme nastavené určité hranice, za které nechceme zajít," prohlásil Otava.

Útok posílí americká "gazela"

Podle něj však bude Sparta lovit spíš v zahraničí, odkud by také na Letnou měla přijít první posila. Dnes totiž absolvuje lékařskou prohlídku třiadvacetiletý Picault a po ní by měl podepsat roční smlouvu. "Když všechno dobře dopadne, a dopadnout by mělo, tak už v sobotu odletí s týmem na soustředění na Kanárských ostrovech," přidal Otava. 

Americký útočník či křídelní hráč s haitským pasem dosud nastupoval v nižší americké soutěži North American Soccer za Fort Lauderdale Strikers. Picault, přezdívaný v zámoří pro svou rychlost Gazela, v minulé sezoně nastoupil za floridský tým ke 24 zápasům – z toho šestkrát šel na hřiště jako střídající hráč – a dvanáctkrát se trefil do branky soupeřů.

Picault už jednou štěstí v Evropě zkoušel, v šestnácti odešel shodou okolností do italského Cagliari, kde nastupoval za mládežnický tým. Do prvního mužstva se ale nikdy neprobojoval. Pak se podle vlastních slov objevil ještě na testech v PSG, kde ale neuspěl a vrátil se zpět do Spojených států.

Na svém kontě má několik startů za reprezentační výběr USA do 20 let, a jelikož má haitské kořeny, dostal loni v září také pozvánku do reprezentace karibské země. Do přátelského utkání s Chile ale nakonec nezasáhl. 

"Picault není krokem do neznáma"

Angažování Haiťana s americkým pasem prý pro Spartu nebylo krokem do neznáma. "Věděli jsme o něm už delší dobu a také jsme se na něj informovali u Kamila Čontofalského (bývalého brankáře Slavie), který s ním ve Fort Lauderdale hrál," prozradil Otava.

"Nebudu rozvádět, co přesně nám k němu Kamil řekl. Ale podle něj má šanci se v Evropě i ve Spartě prosadit," poznamenal letenský funkcionář. "Nakonec Bony nebo Konaté s Kuckou byli také neznámí hráči. Někdy se to povede, někdy ne," prohlásil Otava.

Trenér Vítězslav Lavička je přesvědčený, že Picault má Spartě co nabídnout. "Viděl jsem ho na videu a neříkám, že sem přichází jako nosný hráč. Ale kvalitou i schopnostmi rozšíří naše ofenzivní možnosti," uvedl kouč. "Je to nadstandardně rychlý hráč, který může nastupovat pod hrotem nebo na obou křídlech," dodal. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články