Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Čech si zachytá v lize. V sobotu se postaví proti Hullu

Londýn - Petr Čech v sobotu poprvé v sezoně nastoupí v utkání anglické fotbalové ligy v základní sestavě Chelsea. Dosud si připsal jediný start v říjnu, když proti Arsenalu naskočil od 24. minuty za zraněného Thibauta Courtoise. Ten má teď zdravotní problémy, a tak proti Hullu dostane šanci Čech, který dosud chytal jen v pohárech.

"Courtois si na tréninku přivodil menší problém se svalem. Proto nebude na Hull k dispozici," řekl trenér José Mourinho, který nechá Čecha poprvé v sezoně chytat dvě utkání po sobě. Zatím mu dal kromě duelu s Arsenalem šanci jen ve dvou utkáních Ligového poháru a ve třech zápasech Ligy mistrů včetně středečního duelu se Sportingem Lisabon.

"I když teď Petr tolik nechytal, má moji absolutní důvěru. Víme, jak kvalitního brankáře v něm máme, a rozhodně mi nemusí nic dokazovat," dodal Mourinho.

Také znovu vyloučil Čechův zimní odchod z Chelsea, o kterém se delší dobu spekuluje. "Nemyslím si, že je to možné. Před několika týdny jsem četl výrok jeho agenta, že není šance, aby v lednu odešel," podotkl jednapadesátiletý trenér. "Když k tomu přičtete fakt, že ani nevím o žádné nabídce na Čecha, tak stoprocentně věřím v jeho setrvání. Musím zopakovat, že jsem šťastný za takovou fantastickou situaci mezi našimi gólmany," doplnil Mourinho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články