Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Wenger: Thierry Henry se určitě jednou do Arsenalu vrátí

Londýn - Trenér Arsenalu Arséne Wenger nepochybuje o tom, že se slavný útočník Thierry Henry vrátí do londýnského celku, ale zatím neví, jestli to bude v roli aktivního fotbalisty. Sedmatřicetiletý bývalý francouzský reprezentant totiž v pondělí oznámil svůj konec v New Yorku Red Bulls a v následujících týdnech si chce rozmyslet, jak bude jeho kariéra pokračovat.

Thierry Henry v dresu Arsenalu
zdroj: Getty Images

Henry působil v Arsenalu nejprve v letech 1999 až 2007 a ke "kanonýrům" se ještě vrátil v lednu 2012 na krátkodobé hostování. Nejlepší střelec v historii klubu vsítil ve 377 utkáních 228 branek. "Je spjatý s Arsenalem. Zažil tu bezpochyby nejlepší okamžiky svého života i kariéry," řekl Wenger. "Jednoho dne se určitě vrátí. Nevím, v jaké to bude roli, to je na něm. Musí si promyslet, jakým směrem povede jeho další život," doplnil francouzský kouč.

Příliš však nepočítá s tím, že si Henry bude chtít v Arsenalu prodloužit hráčskou kariéru. "Nemyslím, že bude chtít pokračovat. Dal fotbalu hrozně moc a vybudoval si fantastickou image. Nejsem si jistý, jestli chce znovu hrát Premier League," uvedl Wenger.

"V sedmnácti letech jsem mu dal šanci v Monaku, takže má za sebou dvacet let vrcholového fotbalu, což si zaslouží velký respekt a gratulaci. Nejen k tomu, čeho dosáhl, ale také k jeho příkladnému přístupu a oddanosti fotbalu," dodal pětašedesátiletý kouč, který v londýnském mužstvu trénuje i kapitána české reprezentace Tomáše Rosického.

Henry už v dřívějším rozhovoru prozradil, že chce u fotbalu zůstat i po konci aktivní kariéry a v blízké či vzdálenější budoucnosti by rád "svému" Arsenalu pomohl vyhrát Ligu mistrů, což se mu jako hráči nepovedlo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články