Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dortmund klesl na dno tabulky, Klopp se však o místo nebojí

Berlín - Fotbalisté Borussie Dortmund po víkendu poprvé po 29 letech klesli na poslední místo německé ligy. Trenér "Vos" Jürgen Klopp přesto po nedělní prohře 0:2 s Frankfurtem prohlásil, že o práci u týmu, který dovedl ke dvěma titulům a do finále Ligy mistrů, se nebojí.

Trenér Dortmundu Jürgen Klopp
zdroj: Getty Images

"Mám za naši situaci zodpovědnost, ale dokud za mnou někdo nepřijde a řekne, že za mě má lepší náhradu, tak nemůžu odejít," uvedl sedmačtyřicetiletý kouč. "Kdybych věděl, že je to jenom o štěstí, které by se trenérskou změnou vrátilo, tak klidně odejdu. Ale tak jednoduché to není," dodal. Dortmund si proti Frankfurtu připsal osmou porážku v sezoně, ve třinácti odehraných kolech zvítězil jen třikrát.

"Byl to další zápas, který si můžeme dát do naší sbírky kuriozit," přidal Klopp v narážce na druhý inkasovaný gól, který padl po nedorozumění obránce Matthiase Gintera a brankáře Romana Weidenfellera. "Soupeř nemusí udělat skoro nic a dá gól, zatímco my se na všechno hrozně nadřeme a odměna žádná," přidal.

"Chápu, že na nás fanoušci pískají, ale udělali jsme pro výhru maximum. Chtěli jsme naši situaci otočit, ale nepovedlo se a musíme pracovat dál," poznamenal kouč, kterého podpořil i sportovní ředitel klubu Michael Zorc. "Jsme na 100 procent přesvědčení, že Jürgen nás z neutěšené situace dokáže dostat," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články