Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chelsea si pojistila Courtoise, Belgičan podepsal pětiletou smlouvu

Londýn - Chelsea si pojistila služby nové brankářské jedničky Thibauta Courtoise, který v klubu podepsal novou pětiletou smlouvu. Courtois přišel do Chelsea už v roce 2011 z Genku, ale na šanci si musel dlouho počkat a tři roky hostoval v Atléticu Madrid. Na začátku této sezony však dvaadvacetiletý gólman vytlačil z branky Petra Čecha, který byl neochvějnou jedničkou "Blues" deset let.

Thibaut Courtois
zdroj: Isifa

"Moje budoucnost už byla vyřešena, ale je pěkné vědět, že tady budu dalších pět let. Nyní se mohu koncentrovat pouze na hraní zápasů," řekl Courtois.

Účastník letošního mistrovství světa si během angažmá ve Španělsku vydobyl pověst jednoho z nejlepších mladých brankářů světa, pomohl k triumfům v domácí lize, poháru i Evropské lize. Trenér José Mourinho se proto rozhodl vsadit do budoucna na něho. V tomto ročníku Premier League zatím Courtois vychytal ze tří zápasů tři vítězství, inkasoval čtyři branky a blýskl se několika výbornými zákroky.

Čech zatím hodlá na Stamford Bridge zůstat a o místo v brance zabojovat, což potvrdil také minulý týden na reprezentačním srazu. Dvaatřicetiletý rodák z Plzně má v Chelsea ještě dva roky platnou smlouvu. Mourinho už dříve vyjádřil spokojenost, že má v mužstvu dva ze tří nejlepších gólmanů světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články