Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Löw po porážce od Argentiny: Tohle nebyla odveta za finále MS

Düsseldorf (Německo) – Němci museli zkousnout těžkou porážku. Gólem a třemi asistencemi pomohl záložník Ángel Di María fotbalistům Argentiny k výhře 4:2 nad Německem. Trenér úřadujících šampionů Joachim Löw z domácí prohrané přípravy velké drama nedělal.

Joachim Löw
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Löw je přesvědčen, že výsledek závěrečného duelu brazilského turnaje by nezměnila ani přítomnost tehdy zraněné posily Manchesteru United. "Porazili bychom je, i kdyby Di María 13. července hrál. Tohle utkání nemůžeme brát jako odvetu za finále mistrovství světa, finále přece nemůžete vzít zpátky," řekl Löw po zápase v Düsseldorfu.

Německo nastoupilo poprvé od triumfu v hodně pozměněné sestavě. Pouze čtyři hráči v základní jedenáctce nastoupili od začátku i před 52 dny v Riu de Janeiru. Argentina bez zraněného kapitána Lionela Messiho vedla už v 50. minutě o čtyři góly, domácí poté dokázali porážku jen zmírnit.

"Udělali jsme několik defenzivních chyb, za které jsme byli okamžitě potrestáni. Ale vlastně svému týmu nemohu nic vytknout, protože v tomhle složení ještě nikdy předtím nehrál," uvedl Löw, jehož svěřenci vstoupí do evropské kvalifikace v neděli v Dortmundu proti Skotsku.

Naopak argentinský kouč Gerardo Martino byl po vítězném debutu u reprezentace nadšený. "Jsem velmi spokojený s výkonem celého mužstva, protože několik hráčů nemělo tolik zápasové praxe," konstatoval nástupce Alejandra Sabelly. Zároveň vyzdvihl Di Maríu. "Ukázal, proč je jedním z pěti nejlepších fotbalistů na světě," řekl Martino.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články