Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rozhodnuto: Suárezův trest platí, v Barceloně může trénovat

Lausanne - Sportovní arbitráž CAS potvrdila čtyřměsíční trest pro Luise Suáreze za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho na fotbalovém mistrovství světa. Uruguayský útočník ale může alespoň trénovat se svými novými spoluhráči v Barceloně. Zápasy může Suárez hrát až od konce října.

Luis Suárez
zdroj: EPA autor: Peter Powell

Arbitráž nevyhověla Suárezovu odvolání proti rozhodnutí FIFA a jeho rekordní trest označila za "obecně úměrný spáchanému činu". Sedmadvacetiletý kanonýr, jenž v létě přestoupil z Liverpoolu do Barcelony za astronomických 75 milionů liber (asi 2,6 miliardy korun), tak nesmí hrát do 26. října za klub a v následujících osmi utkáních ani za uruguayskou reprezentaci. Dál platí i jeho pokuta 100 tisíc švýcarských franků (asi 2,26 milionu korun).

Vedle trénování se nyní může Suárez účastnit dříve rovněž zakázaných fotbalových a marketingových aktivit a může chodit na stadiony. První duel, do kterého může za Barcelonu nastoupit, tak zřejmě bude šlágr španělské ligy proti Realu Madrid. Předtím přijde o úvodních 11 soutěžních duelů katalánského týmu v nové sezoně.

"Čekal jsem něco jiného, ale zas tak moc ne. Je pozitivní, že může trénovat, protože zákaz trénování byl až příliš tvrdý. Musíme pracovat na tom, abychom našli pro národní tým vhodné alternativy," uvedl prezident uruguayské federace Wilmar Valdez.

Nejlepší střelec uplynulé sezony anglické ligy byl za kousnutí protihráče potrestán potřetí v kariéře. Ke snížení čtyřměsíčního zákazu činnosti nepomohla ani dřívější Suárezova veřejná omluva Chiellinimu. Sám obránce Juventusu Turín přitom distanc označil za přemrštěný podobně jako například světová hráčská unie FIFPro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články