Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Čelůstka skončil v Trabzonsporu, má namířeno do Serie A

Praha - Obránce Ondřej Čelůstka po třech letech končí v Trabzonsporu. Pětadvacetiletý fotbalista, který v minulé sezoně hostoval v Sunderlandu, kvůli omezení počtu cizinců na soupisce ukončil s tureckým klubem smlouvu a nyní by mohl zamířit do Itálie. "Je to otázka příštích dní. Rýsuje se Serie A, ale nechci to zakřiknout," dodal.

Ondřej Čelůstka (vpravo) v akci
zdroj: AP

Kromě Čelůstky v Trabzonsporu skončilo dalších šest hráčů, všichni doplatili na příchod zahraničních posil a omezený počet cizinců na soupisce. "Bylo to rychlé. Po soustředění jsem se stavil na dva dny domů, a když jsem přiletěl do Turecka, řekli, že nemůžu trénovat s prvním týmem," uvedl.

"Tak trochu se to dalo čekat. Kvóta zahraničních hráčů v základní sestavě v turecké lize se snížila ze šesti na pět a mezitím, co jsem byl v Anglii, přišli Malouda, kapitán Steauy Bukurešť Bourceanu a na můj post Bosingwa," přidal obránce s jedním reprezentačním startem.

"Nový kouč Halilhodžič si po soustředění přivedl další tři cizince a pravděpodobnost, že bych hrál, byla malá. Chvilku jsme se bavili s manažerem a raději jsem rozvázal smlouvu," prohlásil Čelůstka, který měl v Turecku kontrakt ještě na dva roky.

Teď Čelůstka trénuje s Olomoucí a měl by zamířit do Itálie. Nedávno to přitom vypadalo, že by si mohl vyzkoušet německou Bundesligu. "Začíná už za týden a všechna místa jsou obsazená. Uvolnit by se mohlo leda, kdyby se někde zranil pravý obránce. Přitom se zdálo, že by to mohlo vyjít v červnu. Jednal jsem s Freiburgem, vypadalo to, že jdou po mně, ale otočilo se to a dali přednost druhému. Takový je fotbal," uzavřel.

Zdroj
ČTK, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články