Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Real zdolal Sevillu a vyhrál Superpohár, vystřílel mu jej Ronaldo

Cardiff - Vítězem první evropské trofeje v sezoně je Real Madrid, který bez větších potíží zdolal Sevillu 2:0. O oba góly se postaral držitel Zlatého míče Cristiano Ronaldo, Gareth Bale si před domácím publikem připsal asistenci na první branku. Ve vynikajícím světle se ukázal Toni Kroos, který značně pomohl kontrolovat hru Los Blancos, poněkud nevýraznější byla jiná nová posila James Rodríguez, i ten se však dostal k nebezpečné střele.

Radost Jamese Rodrígueze a Cristiana Ronalda
zdroj: EFE autor: Jose Manuel Vidal

Real poprvé v soutěžním utkání představil obě největší posily - mistra světa Toniho Kroose a nejlepšího střelce světového šampionátu Jamese Rodrígueze. Ten společně s Garethem Balem a Cristianem Ronaldem vytváří nejdražší ofenzivní trio na světě a po půlhodině ukázal, že si bude s novými spoluhráči rozumět. Přes Ronalda a Rodrígueze se při brejku dostal míč k Baleovi, který vyslal parádní prudký centr na nabíhajícího Ronalda a hvězdný Portugalec otevřel skóre.

Krátce po změně stran navíc Ronaldo potvrdil, že se mu v zápasech proti Seville mimořádně daří, a tvrdou střelou levačkou vedení navýšil. Byl to již jeho 18. gól ve 12 zápasech proti tomuto soupeři.

Real byl v utkání jasně lepší a při šancích Rodrígueze či Balea podržel Sevillu brankář Beto. Přestože si Toni Kroos nepřipsal branku ani asistenci, velkou měrou pomáhal odrážet jakýkoliv odpor Sevilly, když skvěle dirigoval rozehrávku Los Blancos.

I kvůli němu se dostala Sevilla do tlaku až v závěru, ale brankář Iker Casillas, který jako jediný pamětník předchozího triumfu Realu v Superpoháru dostal přednost před novou posilou Keylorem Navasem, udržel čisté konto.

Trenér Realu Carlo Ancelotti triumfem potvrdil, že Superpohár patří mezi jeho oblíbené trofeje. Získal ho dvakrát ještě jako hráč a nyní potřetí jako trenér, předtím slavil pokaždé s AC Milán. 

Real Madrid - FC Sevilla 2:0 (1:0)

Branky: 30. a 49. Ronaldo. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt - Oliver, Taylor (všichni Angl.). ŽK: Kroos, Carvajal - Vitolo, Navarro. Diváci: 33.000.

Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao (84. Marcelo) - Kroos, Modrič (86. Illaramendi) - Bale, Rodríguez (73. Isco), Ronaldo - Benzema. Trenér: Ancelotti.
Sevilla: Beto - Coke (84. Figueiras), Pareja, Fazio, Navarro - Carrico, Krychowiak - Parreu (66. Aspas), D. Suárez (78. Reyes), Vitolo - Bacca. Trenér: Emery.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články