Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rekordní štace. Bílek skončil v Dinamu Tbilisi už po sedmi týdnech

Tbilisi - Necelé dva měsíce trvalo spojení trenéra Michala Bílka s Dinamem Tbilisi. Poté, co gruzínský celek skončil už ve 2. předkole Ligy mistrů, dostal bývalý reprezentační trenér padáka. Na jeho místo nastupuje bývalý gruzínský reprezentant Kakhi Gogičašvili, který dosud vedl mládežnický tým Dinama.

Sport
zdroj: ČT4

Tbilisi v minulé sezoně získalo patnáctý gruzínský titul, díky nemuž se kvalifikovalo do 2. předkola Ligy mistrů. V něm se tým vedený Bílkem střetl s kazašským Aktobe, jenže po odvetě činilo skóre 0:4, což znamenalo jediné - konec pohárových snů.

Vedení klubu očekávalo daleko lepší start mančaftu, který Bílek převzal 6. června poté, co podepsal dvouletou smlouvu. Bílek teď končí a s ním i deset dalších hráčů včetně Radka Dosoudila. Odchází také dosavadní sportovní ředitel klubu.

"S trenérem Bílkem jsme se dohodli, že klub opustí," uvedl klubový prezident Roman Pipia. "Plánovali jsme dlouholetý projekt, který nás povede za vítězstvími. Během let jsme udělali všechno pro to, abychom poráželi týmy jako Aktobe. Tým měl až neadekvátní podmínky vzhledem ke gruzínské realitě, nyní nám došla trpělivost," řekl Pipia.

Devětačtyřicetiletý Bílek loni na podzim skončil u národního mužstva po čtyřech letech krátce před koncem neúspěšné kvalifikace na MS v Brazílii. Tbilisi, kde dříve působil Dušan Uhrin i jeho syn, bylo pro bývalého kouče Teplic, Blšan, Plzně a Sparty třetím zahraničním angažmá v trenérské kariéře. Bílek v minulosti působil v kostarickém celku Cartaginés a v Ružomberoku.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílek v Tbilisi skončil
Zdroj
ČT sport, ČTK, Twitter

Hlavní zprávy

Nejčtenější články