Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Didier Drogba se vrací do Chelsea

Londýn – Jedna z největších legend v historii Chelsea, útočník Pobřeží slonoviny Didier Drogba, se po dvouleté odmlce vrací do klubu, kde strávil osm let své kariéry. Šestatřicetiletý hráč s celkem Josého Mourinha podepsal roční smlouvu.

Didier Drogba zpět v Chelsea
zdroj: AP autor: Darren Walsh

Drogba strávil v Chelsea osm let a patřil mezi klíčové postavy. V roce 2012 proměnil rozhodující penaltu ve finále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. Následně odešel za exotickým angažmá v Číně a přes Galatasaray se nyní vrací. Spekuluje se i o tom, že by mohl plnit i jinou roli než jen hráčskou.

"Bylo to jednoduché rozhodnutí. Nemohl jsem si nechat ujít možnost znovu pracovat s Josém Mourinhem," řekl Drogba pro klubový web. "Všichni vědí, jak mimořádný vztah mám k tomuto klubu, a cítím, že se vracím domů," dodal.

Pochyby, že jde pouze o přestup za zásluhy, se snažil vyvrátit trenér Mourinho. "Přichází, protože je jedním z nejlepších útočníků v Evropě. Znám jeho osobnost velice dobře a vím, že při jeho návratu jej nebude chránit jeho odkaz v klubu. Jeho přístup je takový, že chce přidat ještě více," myslí si kouč Chelsea.

Drogba v dresu Chelsea odehrál 341 soutěžních zápasů a vstřelil v nich 157 gólů. Nyní si bude v útoku konkurovat se španělskými reprezentanty Fernandem Torresem a Diegem Costou či mladým Belgičanem Romelem Lukakuem, který bývá právě k Drogbovi přirovnáván.

Zdroj
ČT sport, ČTK, chelseafc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články