Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Barcelona nečekaně prohrála v Granadě, Atlético vede

Madrid - Mizerný týden prožívají Blaugranés. Barcelona nejdříve vypadla ze čtvrtfinále Ligy mistrů s Atlétikem, nyní překvapivě prohrála na hřišti Granada 0:1 a klesla na třetí příčku. Před obhájce titulu se totiž dostal Real Madrid, který doma rozstřílel přeposlední Almerii 4:0. Fotbalisté Atlética Madrid vedou po výhře 2:0 na hřišti Getafe tabulku o tři body před Realem.

Zklamaný Lionel Messi
zdroj: AFP PHOTO autor: JORGE GUERRERO

Rozhodující moment utkání přišel krátce po čtvrthodině hry, kdy v souboji jeden na jednoho přetlačil domácí Yacine Brahimi bránícího Martína Montoyu a přesnou střelou rozvlnil síť za gólmanem Josém Manuelem Pintem. Barcelona měla po celý zápas velkou územní převahu, ale nedokázala ji přeměnit v branku.

Ve druhém poločase nevyužili gólové šance postupně Cesc Fábregas, Neymar a v samém závěru nad branku hlavičkující Messi. Hosté tak poprvé od srpna 2008 neskórovali ve dvou soutěžních zápasech po sobě. Granada se po třech porážkách dočkala bodového zisku a posunula se na třinácté místo.

Real bez zraněného Cristiana Ronalda šel do vedení krátce před půlhodinou hry, kdy se technickou střelou k tyči trefil Ángel Di María. Druhou branku přidal svým čtvrtým zásahem ve třetím zápase v řadě záložník Gareth Bale. Na 3:0 zvýšil Isco a pět minut před koncem pečetil výhru domácích po přesném obloučku Asiera Illarramendiho střídající Álvaro Morata, který se trefil v lize potřetí v řadě.

Granada se po třech porážkách dočkala bodového zisku

Skóre utkání mezi Getafe a madridským Atléticem otevřel obránce Diego Godín, jenž si ve 40. minutě naběhl na Juanfranův centr a hlavou přesně zakončil. V 66. minutě mohli hosté vedení navýšit, když byl po faulu Ángela Lafity nařízen pokutový kop, Diego Costa však penaltu již potřetí v sezoně neproměnil. Nejlepší střelec Atlética se už nemýlil v 84. minutě a zvýšil na 2:0, zároveň se ale po nárazu nohou do tyče zranil a musel opustit hřiště. Jeho tým však vedení udržel a posunul se zpět na první místo.

Fotbalisté FC Sevilla zvítězili nad Betisem 2:0, když obě branky vstřelil francouzský útočník Kevin Gameiro. Sevilla zůstává na pátém místě o tři body za Bilbaem, které má ale zápas k dobru. První gól zápasu padl z pokutového kopu, který byl nařízen po faulu obránce Juana Carlose. Ten za svůj zákrok obdržel také červenou kartu. Penaltu Gameiro bezpečně proměnil, a přestože byl Betis střelecky aktivnější, FC Sevilla šla do vedení 1:0. Tentýž hráč se prosadil i v 82. minutě, když si naběhl před branku na přihrávku Dioga Figueirase a upravil na konečných 2:0.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:

Osasuna - Valladolid 0:0, Vigo - San Sebastian 2:2 (37. Nolito z pen., 82. Mina - 8. Canales, 43. Griezmann), Villarreal - Levante 1:0 (90.+5 Perbet), Granada - FC Barcelona 1:0 (16. Brahimi), Real Madrid - Almería 4:0 (28. Di María, 53. Bale, 56. Isco, 85. Morata), Betis Sevilla - FC Sevilla 0:2 (30. z pen. a 82. Gameiro), Valencie - Elche 2:1 (22. Piatti, 61. Parejo - 28. Coro), Getafe - Atlético Madrid 0:2 (40. Godín, 84. Costa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články