Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Barcelona ovládla po sporné penaltě derby, vyhrálo i Atlético a Real

Barcelona - Fotbalisté Barcelony zvítězili ve 31. kole španělské ligy díky brance Lionela Messiho z penalty v derby nad Espaňolem 1:0. K vítězství jim ale výrazně dopomohl rozhodčí. Atlético Madrid otočilo večerní zápas v Bilbau a vyhrálo 2:1. Zůstává tak na prvním místě tabulky o bod právě před Barcelonou. Tři body si připsal i Real Madrid, který rozstřílel Vallecano 5:0.

Lionel Messi proti Espaňolu
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

První poločas barcelonského derby nabídl množství šancí. Na straně Espaňolu se dvakrát do slibného zakončení dostal útočník Pizzi, za konkurenční FC mohli skórovat Neymar nebo Messi.

Sudí Clos Gómez poprvé v utkání chyboval, když neodpískal faul a penaltu po zákroku na domácího Javiho Lópeze, kterého v souboji zasáhla ruka bránícího Javiera Mascherana do obličeje. Oba hráči se poté svalili na zem, penalta se však nepískala.

Ve druhé půli převzali svěřenci trenéra Gerarda Martina iniciativu, jediný gól zápasu však padl až z pokutového kopu v 77. minutě, který byl nařízen po ruce smolaře utkání obránce Lópeze. Ještě před tím ale zahrál rukou při zpracování Neymar, pískat se tak mělo opačně. Exekuce se ujal Messi a po střele doprostřed branky si připsal svoji 23. trefu v sezoně.

Espaňol již zareagovat nedokázal, v 83. minutě navíc dostal červenou kartu gólman Kiko Casilla, který hrál rukou mimo šestnáctku. Domácí již předtím využili všechna tři střídání, takže do branky se musel postavit bek López. S nezvyklou rolí si poradil statečně a předvedl dva úspěšné zákroky.

Atlético vyzrálo na Bilbao, Real zničil Vallecano

Athletic Bilbao, které je v tabulce čtvrté, již v šesté minutě vedlo zásluhou Ikera Muniaina, jenž přehodil vyběhnutého brankáře Thibauta Courtoise. Madridský tým zareagoval o šestnáct minut později: Diego Costa se trefil ve čtvrtém ligovém zápase v řadě a připsal si 25. trefu v sezoně. V tabulce střelců je druhý, dva góly za Cristianem Ronaldem z Realu Madrid. V 55. minutě domácí bránící hráč tečoval míč přesně na hlavu Kokemu, který vstřelil rozhodující gól jinak vyrovnaného utkání. Atlético vyhrálo v La lize páté utkání za sebou.

Real Madrid přivítal třinácté Vallecano a potvrdil roli favorita. V 15. minutě se po přihrávce Garetha Balea trefil Cristiano Ronaldo, jenž skóroval v šestém zápase v řadě. Portugalec má v této sezoně na kontě již 28 gólů a tabulku střelců vede o tři branky před Costou z Atlética.

V 55. minutě přiťukl v pokutovém území Ronaldo Danielu Carvajalovi a ten si zapsal vůbec první gól v nejvyšší španělské soutěži. Hned poté se do velké šance dostal hostující středopolař Saúl Ňíguez, hlavou však trefil pouze tyč.

Gareth Bale se pak prosadil hned dvakrát. Nejprve ho v 68. minutě přihrávkou přesně našel Ángel di María, o dvě minuty později pak Bale s míčem přeběhl téměř celé hřiště a nekompromisně zakončil k levé tyči. Na konečných 5:0 upravil střídající Álvaro Morata.

Villareal nezvládl duel s Elche

Favorit prohrával se sestupem ohroženým Elche po půlhodině hry, kdy Francouz Jérémy Perbet fauloval v šestnáctce Alberta Botíu a z nařízené penalty se svou premiérovou brankou v sezoně nemýlil obránce Damián Suárez. Domácí opověděli o dvanáct minut později poté, co oblouček Moia Gómeze usměrnil mezi tři tyče Jonathan Pereira.

Elche i přes bodový zisk zůstává v tabulce na 15. místě, dva body od sestupových pozic.

Španělská La Liga - 31. kolo:

Espaňol Barcelona - FC Barcelona 0:1 (77. Messi z pen.), Bilbao - Atlético Madrid 1:2 (6. Muniain - 22. Costa, 55. Koke), Real Madrid - Vallecano 5:0 (68. a 70. Bale, 15. Ronaldo, 55. Carvajal, 78. Morata), Valladolid - Almería 1:0 (6. Manucho), Pamplona - San Sebastian 1:1 (59. Riera - 7. Castro), Villarreal - Elche 1:1 (43. Pereira - 31. Suárez z pen.), Valencie - Getafe 1:3 (6. Vargas - 25. Lafita, 27. Marica, 88. León).

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články