Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Mourinho: Na španělský titul favorizuji Barcelonu

Madrid - Ještě před dvěma koly se zdálo, že Real Madrid směřuje k zisku španělského titulu. Po dvou porážkách s Barcelonou a v Seville je ale vše jinak. "Bílý balet" klesl až na třetí místo tabulky a ligový triumf se mu vzdálil. Jak současný trenér Carlo Ancelotti, tak bývalý kouč José Mourinho jsou výpadkem mužstva překvapeni.

José Mourinho
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Musím říct, že jsem trochu překvapen. Myslel jsem si, že Real bude na čele. Má na své straně hodně výhod, protože Barcelona poztrácela v této sezoně více bodů než v předešlých letech," řekl Mourinho, který vedl Real v letech 2010 až 2013 a předloni s ním poprvé od roku 2008 získal španělský titul.

Portugalský kouč už moc nepředpokládá, že vedoucí Atlético Madrid s Barcelonou znovu zaváhají a Real dostane další šanci vrátit se do čela. V průběhu sezony už "Bílý balet" dokázal jednou smazat dokonce šestibodové manko.

"Real už se jednou v sezoně dotáhl na první místo, ale myslím, že podruhé už Atlético s Barcelonou stejnou chybu neudělají. Osobně favorizuji Barcelonu, Atlético ještě s bojem o titul nemá takové zkušenosti," dodal Mourinho. Katalánci ztrácejí na vedoucí Atlético bod a v posledním 38. kole může dojít na Nou Campu ve vzájemném duelu na přímý souboj o titul. Třetí Real je momentálně tři body za Atlétikem.

Nepřipravenost na rychlé brejky

Trenér fotbalistů Realu Madrid Carlo Ancelotti připustil, že jeho svěřenci nebyli dostatečně připravení na rychlé protiútoky Sevilly. Výsledkem byly dva téměř totožné inkasované góly a porážka 1:2, která znamenala pád z čela tabulky španělské ligy až na třetí místo. "Nemyslím si, že jsme si zasloužili prohrát, protože jsme měli více šancí, ale na druhou stranu jsme nebyli dobře připraveni na jejich brejky," řekl Ancelotti po středečním utkání. "Doplatili jsme na to, protože po nich soupeř dal oba góly," litoval.

Real propadl zejména při vyrovnání Sevilly, kdy se řítili čtyři její hráči na dva hráče Realu a Bacca v koncovce nezaváhal. Hodně podobný byl i vítězný gól, kdy znovu Bacca nasprintoval za obranu, dostal přihrávku a znovu chladnokrevně zakončil. "Xabi Alonso tam neudržel míč a přišel o něj, z čehož vyplynul brejk, ale on není na vině. Ostatní hráči ho mají zajišťovat, ale to se nestalo. Proto jsme dvakrát inkasovali," mrzelo Ancelottiho.

Chybou také bylo, že fotbalisté Realu nebyli schopni proměnit více šancí. Prosadil se jen Cristiano Ronaldo z přímého kopu. Dalších 25 střel šlo buď mimo, nebo je pochytal brankář Bastos. "Vedli jsme a měli jsme další velké šance. Měli jsme dát více gólů, doplatili jsme na to, protože soupeř byl efektivnější," přiznal Ancelotti.

Zklamaný Cristiano Ronaldo
zdroj: ISIFA/EPA autor: Jose Manuel Vidal

Simeone: Favority nejsme

Nejblíže gólu byl znovu Ronaldo, který přehodil brankáře, ale trefil jen tyč a z brankové čáry míč odkopli obránci. Pro portugalskou hvězdu to byla už třináctá nastřelená konstrukce branky v této sezoně a 46. tyč od příchodu do Realu. Real prožil druhou porážku po sobě, což se mu v lize stalo naposledy v květnu 2009. "Je to divné a pro nás nezvyklé. Ale máme hráče s potřebným charakterem, abychom na to adekvátně zareagovali. Sami jsme si to zkomplikovali a nyní už je každé ligové utkání hrozně důležité," připomněl Ancelotti.

Dvě kola zpátky měl Real šanci jít v čele tabulky do trháku, ovšem po dvou porážkách je naopak ten, kdo musí dotahovat tříbodovou ztrátu na Atlético Madrid. Trenér Atlétika Diego Simeone si však stále nemyslí, že je jeho tým favoritem na titul, jelikož nedisponuje tak širokým kádrem jako druhá Barcelona a třetí Real.

"Prožíváme skvělou sezonu, ale favority nejsme. Ještě je do konce osm zápasů, což dává výhodu týmům, které mají víc odkud brát. Pokud se v čele udržíme ještě čtyři pět zápasů, pak budeme mít šanci," míní Simeone. "Nehráli jsme dostatečně rychle a nedařilo se nám kvalitně zdolávat jejich obranu, ovšem hlavní bylo, že tým šel za vítězstvím a neustále se snažil, za což byl odměněn," dodal argentinský trenér po výhře 1:0 nad Granadou. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články