Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Juventus zvýšil náskok a má blízko k titulu, Řím prohrál s Neapolí

Řím – Fotbalisté AC Milán dál pokračují v marných výkonech, které je provází celou letošní sezonu. V italské lize podruhé za sebou prohráli, když podlehli Udine na jeho hřišti 0:1. V tabulce zůstal milánský celek na desáté příčce. Juventus porazil Fiorentinu 1:0 a navýšil počet ligových zápasů v řadě bez porážky na devatenáct. Jeho náskok na AS Řím je nyní také lepší, klub z hlavního města totiž podlehl Neapoli na jejím hřišti 0:1.

Antonio di Natale
zdroj: AP autor: Paolo Giovannini

Stará dáma má na čele tabulky náskok už 14 bodů před AS Řím, to má však zápas k dobru. Fiorentina naopak již počtvrté za sebou nezískala tři body, zůstává ale na čtvrtém místě. Oba týmy se navíc znovu utkají již ve čtvrtek v prvním osmifinálovém zápase Evropské ligy.

Vítěznou branku vstřelil ve 42. minutě ghanský záložník Kwadwo Asamoah, a zaznamenal tak svou druhou trefu v sezoně. Fiorentina i přes svůj tlak v druhém poločase nedokázala vyrovnat, největší šanci měl v 80. minutě Brazilec Ryder, jenž hlavou trefil břevno.

Neapol před měsícem vyřadila AS Řím z Italského poháru, když mu v semifinálovém dvojutkání nastřílela pět branek, tentokrát ale na nejlepší ligovou defenzivu dlouho nemohla vyzrát. Až v 81. minutě se trefil hlavou José Callejón, jehož pokus zapadl od břevna do sítě. AS v lize prohrál teprve podruhé v sezoně.

O jedinou branku zápasu mezi AC Milán a Udine se postaral v 67. minutě svou devátou trefou v sezoně nejlepší klubový střelec Antonio Di Natale, který doklepl do odkryté branky přízemní centr Bruna Fernandese. Milánský klub má po 27 odehraných zápasech na kontě deset porážek, což je jeho nejhorší bilance od ročníku 1996/97.

Clarence Seedorf na lavičce AC Milán
zdroj: AP Photo autor: Luca Bruno

Catania doma remizovala s Cagliari 1:1 a zůstává na předposledním, sestupovém místě. Záložník Jaroslav Plašil, který v minulém utkání nastoupil v základní sestavě a odehrál více než hodinu, zůstal tentokrát opět jen mezi náhradníky. Domácí nedokázali přetlačit soupeře ani přesto, že soupeř dohrával posledních dvacet minut bez vyloučeného Danila Avelara.

Inter Milán porazil FC Turín 1:0 zásluhou gólu Rodriga Palacia, jenž hlavou překonal brankáře Padelliho. Pro Palacia to byla již dvanáctá trefa v sezoně. Parma prodloužila svou sérii bez prohry na 15 zápasů, v souboji o šesté místo si na domácím hřišti poradila s Hellasem Verona.

První branku utkání vstřelil ve 20. minutě Francouz Jonathan Biabiany po špatné domluvě brankáře Rafaela s jedním z obránců. V nastavení druhého poločasu upravil na konečných 2:0 střídající záložník Ezequiel Schelotto. Český útočník Michael Rabušic do zápasu v dresu Verony nenastoupil.

Jen před dvěma tisícovkami diváků prohloubilo svou krizi Lazio, které prohrálo 0:1 s Bergamem. Příznivci římského celku uposlechli výzvu, aby na protest proti klubovému šéfovi Claudiu Lotitovi na utkání nešli; na tribunách zato byly transparenty s nápisy "Buď on, nebo my" či "Lazio je naše".

Výsledky 27. kola italské fotbalové ligy:

Udine - AC Milán 1:0 (67. Di Natale), Catania - Cagliari 1:1 (62. Bergessio - 53. Vecino), Juventus - Fiorentina 1:0 (42. Asamoah), Boloňa - Sassuolo 0:0, Chievo Verona - FC Janov 2:1 (5. a 90.+3 Paloschi oba z pen. - 88. Gilardino), Inter Milán - FC Turín 1:0 (30. Palacio), Lazio Řím - Bergamo 0:1 (60. Moralez), Parma - Hellas Verona 2:0 (20. Biabiany, 90.+2 Schelotto), Sampdoria Janov - Livorno 4:2 (49. Krstičič, 53. vlastní Ceccherini, 68. Okaka, 75. Gabbiadini - 19. a 27. Ibrahima), Neapol - AS Řím 1:0 (81. Callejón).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články