Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šestnáctá výhra v řadě. Bayern přejel Wolfsburg a vylepšil rekord

Berlín - Bayern si připsal další rekord, když v 24. kole Bundesligy deklasoval pátý Wolfsburg na jeho hřišti 6:1 a zvítězil pošestnácté v řadě. Borussie Dortmund dokázala i přes nepřesvědčivý výkon zvítězit na hřišti Freiburgu 1:0 a na druhém místě má nyní čtyřbodový náskok před Leverkusenem. V základní sestavě domácích nastoupili obránce Pavel Krmaš a záložník Vladimír Darida, ten byl v 66. minutě vystřídán. 

Slavící Dante a Ribéry
zdroj: AP autor: Gero Breloer

Obhájce titulu Bayern překvapivě prohrával od 17. minuty, kdy se prosadil Naldo. Jenže favorit po trefě Xherdana Shaqiriho o devět minut později vyrovnal a ve druhém poločase dalšími pěti góly opanoval zápas. Dvě branky vstřelil střídající Mario Mandžukič, jenž se trefil v lize již v pěti po sobě jdoucích zápasech. Chorvatského útočníka napodobil dvěma trefami Thomas Müller, jeden zásah přidal také záložník Frank Ribéry, který gólem oslavil návrat do sestavy po operaci krevní sraženiny.

V prvním poločase utkání mezi Dortmundem a Freiburgem se hrál poměrně vyrovnaný fotbal. V 37. minutě po střele Daridy zasáhl Sokratis Papastathopulos v pokutovém území míč rukou, rozhodčí však penaltu nenařídil. Utkání rozhodl v 58. minutě povedenou střelou z dálky Sebastian Kehl. Dortmundský kapitán se trefil poprvé od dubna roku 2012, kdy vstřelil rozhodující branku na hřišti Schalke. Stav 1:0 už Borussia poměrně v poklidu uhlídala, Freiburg si již mnoho šancí na vyrovnání nevytvořil. 

Leverkusen už počtvrté za sebou v lize nedokázal zvítězit. Po třech porážkách přidal remízu 1:1 ze hřiště Hannoveru, v jehož dresu zůstal podruhé za sebou pouze mezi náhradníky František Rajtoral.

Klaas-Jan Huntelaar zařídil výhru Schalke v domácím duelu s Hoffenheimem. Po jeho dvou gólech vedl tým z Gelsenkirchenu po půlhodině 2:0. Za dalších pět minut Huntelaar neproměnil pokutový kop, hattrick ale zkompletoval ve druhém poločase. Schalke si v tabulce upevnilo čtvrté místo s pětibodovým náskokem na Wolfsburg.

Výsledky 24. kola Bundesligy

Hamburk - Eintracht Frankfurt 1:1 (72. Calhanoglu z pen. - 29. Madlung), Hannover - Leverkusen 1:1 (33. Rudněvs - 28. Castro), Mönchengladbach - Augsburg 1:2 (5. Raffael - 35. Altintop, 71. Werner), Schalke - Hoffenheim 4:0 (6., 28. a 79. Huntelaar, 55. Obasi), Stuttgart - Braunschweig 2:2 (30. Maxim, 35. Harnik - 24. Hochscheidt, 83. Bičakčič), Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:6 (17. Naldo - 63. a 78. Müller, 66. a 80. Mandžukič, 26. Shaqiri, 71. Ribéry), Freiburg - Dortmund 0:1 (58. Kehl)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články