Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Blesková dohoda – Rajtoral se definitivně upsal Hannoveru

Hannover – Fotbalový reprezentant František Rajtoral zpečetil své půlroční hostování z Plzně v Hannoveru. V bundesligovém klubu úspěšně absolvoval lékařskou prohlídku, podepsal smlouvu a zapojil se do tréninku. Desátý celek německé ligy projevil konkrétní zájem o Rajtorala teprve v úterý a o den později už byl s Plzní domluven.

"Z mého pohledu to bylo hodně rychlé, ale to se prostě stává. Někdy se to táhne, někdy je to naopak. Tohle přišlo rychle a dopadlo to dobře, takže jsem velmi rád," řekl Rajtoral.

Bundesliga je pro něj vysněnou soutěží, kterou dlouhodobě sleduje. "Bylo skvělé, že mě potkalo angažmá v Plzni, kde jsem dostal možnost ukázat, co ve mně je. Teď mám před sebou další výzvu, kterou věřím, že naplno využiju. Německou ligu sleduju, takže tým znám. Vím, že tam dříve působil Jiří Štajner, ale bude to pro mě nové prostředí, takže uvidím, jak to bude vypadat," dodal Rajtoral.

Premiéru v novém dresu by si mohl odbýt v sobotním utkání s Mönchengladbachem. Okamžité zařazení do základní sestavy by mu mělo ulehčit to, že jeho konkurent na pravém beku Japonec Hiroki Sakai dostal v minulém kole pátou žlutou kartu a nebude kvůli trestu moci nastoupit.

Zdravotní problémy trápí druhého potenciálního pravého beka a kapitána Stevena Cherundola. "Teď ale máme hráče, který má formu," prohlásil kouč Hannoveru Tayfun Korkut na adresu Rajtorala. "Zkušenosti s českými hráči ukazují, že nepotřebují delší dobu na aklimatizaci," uvedl sportovní ředitel klubu Dirk Dufner. V Hannoveru v minulosti působil kromě Štajnera také Jan Šimák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články