Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Norimberk prohospodařil vedení 3:0, Bayern nezaváhal

Berlín - Fotbalisté Norimberku stále čekají na první vítězství v sezoně. Proti Hannoveru sice i díky gólu Adama Hlouška vedli 3:0, nakonec však pouze remizovali 3:3. Bayern Mnichov se podevatenácté v historii stal podzimním mistrem poté, co zdolal Hamburk 3:1. Brémští fotbalisté prohráli čtvrtý z posledních pěti utkání v Bundeslize, berlínské Herthě nyní podlehli 2:3. Reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie navíc svému týmu přitížil, když zavinil penaltu za stavu 1:0 pro Brémy. Fotbalisté Leverkusenu překvapivě podlehli doma Frankfurtu 0:1 a na druhém místě tabulky ztrácejí na vedoucí Bayern Mnichov už sedm bodů. Freiburg s dvojicí Vladimír Darida, Pavel Krmaš prohrál na hřišti Schalke 0:2 a po třetí porážce za sebou bez vstřelené branky zůstal na 16. příčce osmnáctičlenné tabulky.

Utkání Bayern Mnichov - Hamburk
zdroj: ČTK/Imago sportfotodienst

Hloušek otevřel skóre krátce po půlhodině utkání s Hannoverem. Pro bývalého hráče Jablonce a Slavie to byla třetí trefa v ročníku. Hosté šli ještě do poločasu do třígólového vedení po gólech Josipa Drmice a obránce Pera Nilssona, jenže soupeř ve druhém poločase dokázal vyrovnat. Dělbu bodů zařídil v 92. minutě svou druhou trefou v zápase Mame Diouf. Norimberk i přes bodový zisk zůstává na předposlední sestupové příčce, Hannover je dvanáctý.

Bayern má před druhým Leverkusenem náskok sedmi bodů a jeho nejbližší pronásledovatel ho už do konce podzimní části nemůže předstihnout. Obhájce titulu nasměroval k deváté domácí výhře desátou ligovou trefou druhý nejlepší bundesligový střelec Mario Mandžukič, v 52. minutě pak Drobného z otočky překonal Mario Götze. Tři minuty před koncem utkání ještě zdramatizovala branka Pierra-Michela Lasoggy, v nastaveném čase ale zpečetil výhru Bayernu Xherdan Shaqiri. 

Brémy opět padly

Brémy minulý víkend utrpěly debakl 0:7 od Bayernu Mnichov a na hřišti nováčka v Berlíně se alespoň v úvodu zdálo, že by se mohly rehabilitovat. V 15. minutě vstřelil první gól hostů Petersen, ale z vedení se Werder radoval jen dvě minuty. Tehdy český obránce Gebre Selassie fauloval v pokutovém území Skjelbreda, dostal žlutou kartu a domácí dostali možnost vyrovnat. Šanci využil svým prvním gólem v utkání Ramos, jenž devět minut nato přidal druhou branku Herthy.

Werderu dal naději na bodový zisk vyrovnáním ve 32. minutě Hunt, ale zápas rozhodl vítězným gólem tři minuty po přestávce Ronny. Brémy tak po pátém utkání bez vítězství za sebou zůstaly čtrnácté, Hertha se posunula na šestou příčku.

Frankfurt porazil Leverkusen, Freiburg živoří

Leverkusen vyhrál čtyři poslední zápasy včetně důležitého souboje s třetím Dortmundem (1:0) z minulé soboty. Dnes ale překvapivě nestačil na Eintracht Frankfurt, který v lize zvítězil naposledy před jedenácti zápasy 14. září. Jediný gól Frankfurtu, v jehož sestavě tentokrát chyběl útočník Václav Kadlec, vstřelil v 61. minutě po rohu záložník Marco Russ. V páté minutě nastavení mohl zvýšit Joselu, ale penaltu neproměnil. Eintracht se vzdálil na tři body od sestupových příček, Leverkusen doma prohrál poprvé v sezoně.

Favorizovaný gelsenkirchenský celek dostal do vedení ve 44. minutě vlastní brankou záložník Freiburgu Nicolas Höfler, který srazil do sítě soupeřův rohový kop. Druhou branku Schalke přidal Jefferson Farfán, jemuž se podařilo ve třetím utkání v řadě proměnit penaltu. Do hry se nedostal záložník Václav Pilař, který zůstal jako nevyužitý náhradník na lavičce Freiburgu.

16. kolo Bundesligy

Hertha Berlín - Brémy 3:2 (17. z pen. a 26. Ramos, 48. Ronny - 15. Petersen, 32. Hunt), Augsburg - Braunschweig 4:1 (30. a 33. Hahn, 23. Verhaegh z pen., 75. Altintop - 48. Oehrl), Bayern Mnichov - Hamburk 3:1 (42. Mandžukič, 52. Götze, 90.+3 Shaqiri - 87. Lasogga), Hannover - Norimberk 3:3 (87. a 90.+2 Diouf, 60. Bittencourt - 31. Hloušek, 38. Drmic, 41. Nilsson), Hoffenheim - Dortmund 2:2 (17. Shipplock, 37. Volland - 44. Aubameyang, 67. Piszczek), Mohuč - Mönchengladbach 0:0, Schalke - Freiburg 2:0 (44. vlastní Höfler, 67. Farfán z pen.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články